Citat:
În prealabil postat de AlinB
Eu totusi zic ca nu avem in comun, si iti argumentez asta cu Scriptura:
"Mă mir că așa degrabă treceți de la cel ce v-a chemat pe voi, prin harul lui Hristos, la altă Evanghelie,
Care nu este alta, decât că sunt unii care vă tulbură și voiesc să schimbe Evanghelia lui Hristos.
Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!"
|
Eu zic sa respectam aceste invataturi ale Sfantului Apostol Pavel si sa credem in aceeasi Evanghelie care era propovaduita pe vremea sa (in primul secol) nu in ceea ce s-a adaugat timp de 2000 de ani. Si iarasi vom avea in comun ceva foarte important pentru mantuirea noastra.
Citat:
Ba deloc.
Apropierea mortii il face pe cel credincios sa se bucure de apropiata intalnire cu Hristos (la fel ca Pavel)
|
Vezi, deja ai scos din calcul INVIEREA pe care ne-o va da Hristos (conform Sfintei Scripturi si Crezului Ortodox).
"11. Astept invierea mortilor.
12. Si viata veacului, ce va sa fie. Amin."
"sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi"
(Ioan 6:40)
Citat:
Sincer, ai citit din invatatura ortodoxa (ceea ce ai enuntat mai inainte) cat ai fost "ortodox" sau dupa..?
Adica ne spui si noua cum judeci viata ta de crestin ortodox, acum?
|
Dupa. Cat timp am fost ortodox am fost invatat numai despre slujbe, ritualuri, obiceiuri, etc.
Invaturile sanatoase si folositoare pentru mantuirea mea, despre care nu mi-a spus nimeni, le-am gasit in biserica din care fac parte (si care pune accentul pe astfel de invataturi). Acum, multe din aceste invataturi le gasesc si in "Invatatura de credinta ortodoxa". Ma bucura acest lucru si sper ca multi ortodocsi sa le descopere (ceea ce nu va fi pe placul unor persoane).