View Single Post
Vechi 18.02.2010, 23:28:04
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de copacel Vezi mesajul
Eu zic sa respectam aceste invataturi ale Sfantului Apostol Pavel si sa credem in aceeasi Evanghelie care era propovaduita pe vremea sa (in primul secol) nu in ceea ce s-a adaugat timp de 2000 de ani. Si iarasi vom avea in comun ceva foarte important pentru mantuirea noastra.
Eu cred ca acea Evangheli se propovaduieste in Biserica Ortodoxa si e diferita de cea din adunarea adventista.

Tu crezi invers si asta demonstreaza ca nu prea avem lucruri in comun.

Citat:
Vezi, deja ai scos din calcul INVIEREA pe care ne-o va da Hristos (conform Sfintei Scripturi si Crezului Ortodox). "11. Astept invierea mortilor.

12. Si viata veacului, ce va sa fie. Amin.
"

"sa aiba viata vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi"
(Ioan 6:40)
Din perspectiva definitie omului ca unitate dintre trup si suflet, invierea inseamna refacerea acestei unitati.

Stiu, aveti alte opinii despre natura omului si cea a sufletului, nu e nevoie sa le reamintesti.
Asta face ca iarasi sa nu prea avem lucruri in comun.

Citat:
Dupa.
Aha, ai fost ortodox fara sa cunosti nici macar bazele ortodoxiei.
Interesant.

Citat:
Cat timp am fost ortodox am fost invatat numai despre slujbe, ritualuri, obiceiuri, etc.
Si cine e vinovat ca interesul tau s-a centrat exclusiv in jurul acestor aspecte?

Citat:
Invaturile sanatoase si folositoare pentru mantuirea mea, despre care nu mi-a spus nimeni, le-am gasit in biserica din care fac parte (si care pune accentul pe astfel de invataturi).
Asta crezi tu..
Noi credem altceva despre ceea ce se intampla acolo.
Asta iarasi face sa nu prea avem lucruri in comun.

Citat:
Acum, multe din aceste invataturi le gasesc si in "Invatatura de credinta ortodoxa".
Sunt acolo de multa vreme.
Doar ca de ortodox ce erau nu prea te-au interesat.

Citat:
Ma bucura acest lucru si sper ca multi ortodocsi sa le descopere (ceea ce nu va fi pe placul unor persoane).
La care persoane te referi?

Citat:
Ma pune pe ganduri faptul ca aceste puncte din Crez a trebuit sa le gasesc aprofundate si crezute cu adevarat in alta biserica.
Da-ne te rog voie sa ne indoim de obiectivitatea acestei afirmatii.

Citat:
Tuturor celor care se incred numai in Dumnezeu si doresc sa primeasca viata vesnica.
Asta cu "numai" are dedesupturi.
Am auzit si pe la adventisti: "sa ne rugam pentru fratele cutare..".
Asta inseamna ca fratele cutare nu se increde doar in Dumnezeu ci si in rugaciunile altora?

[quote=copacel;213939]Cand am spus ca "se accepta" (am folosit formularea ta) invataturile Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli (invataturi ce se gasesc numai in Sfanta Scriptura), nu se pune la indoiala faptul ca acestea "sunt privite ca o baza, ca un fir calauzitor al intregii invataturi".
[quote]

Da, invataturile se regasesc acolo dar intelegerea lor tine de subiectivismul specific fiecarui individ sau al unei confesiuni.

Citat:
P.S. "Nu se accepta" insusirea de catre o biserica, a ceea ce ne-a fost lasat de Dumnezeu.
Atunci ar trebui desfiintat tot protestantismul, pentru ca toti spun ca Scriptura le apartine de fapt lor si ei sunt singurii si cei mai abilitati sa o interpreteze fiind cu adevarat singurii condusi de sinceritate si Duhul Sfant.