View Single Post
Vechi 19.02.2010, 06:20:50
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Am pus intrebarea "de ce nu vindeca Dumnezeu ciungii?" unui preot care raspunde la intrebari de la credinciosi prin intermediul site-ului parohiei in care slujeste. Ca sa ma sigur ca voi primi un raspuns sincer din partea preotului, m-am dat drept un credincios care a primit aceasta intrebare de la un ateu si n-a stiut ce sa raspunda.

Impartasesc cu dumneavoastra raspunsul primit:

Citat:
Mulți pentru necredința lor(ateizmul lor) au fost loviți în mădularele lor. În unele cazuri am putea spune că și ateizmul părinților lor. Dumnezeu face minuni. Da, nu mă îndoiesc. Însă știți care este principala condiție pentru care Dumnezeu face minuni: "Pentru puțina voastră credință. Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veți avea credință în voi cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, și se va muta; și nimic nu va fi vouă cu neputință" Ev. Matei cap. 17, vers 20. Vedeți? Nu eu vă răspund! Același lucru îl spune și Mântuitorul acestui ateu. Transmiteți așa de la noi: Să nu caute judecată cu Dumnezeu, pentru că judecata oricum este asupra lui. Ci să fugă de mânia lui Dumnezeu care este pentru cei necredincioși, ca nu cumva să ajungă în postura celor care sunt pedepsiți în corp pentru necredința lor. O să fie dureros pentru el. Sfinții au făcut și fac minuni însă numai cu cei care au credință curată. Iar cei care sunt în corp ciung înseamnă că plătesc pentru unele păcate! Dacă nu va crede în așa ceva va ajunge să fie căscat la ochi chiar de Dumnezeu. Noi am spus ce am avut de spus. Adevărul îl știe. Acum nu are de făcut mai mult nimic decât să fugă de urgia lui Dumnezeu.
Va marturisesc ca raspunsul m-a lasat cu gura cascata. "Ignorant" si "ofensiv" sunt cuvintele cu care caracterizez acest text.