Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Dorin, intradevar se simt "ale tineretii valuri" in tine. Ti-ai insusit cu maiestrie dialogul teologic insa pina la intelegerii vietii din PRACTICA si MUNCA CU OAMENII este un drum lung, anevoios si PLIN DE SURPRIZE. Daca tu crezi ca cineva se schimba asa peste noapte "ca tilharul de pe cruce" ar trebui sa patrunzi mai mult manifestarea realitatilor SOCIALE din jur. Este usor sa visezi la tot felul de scenarii dragute si care pica bine( nu necesita nici un efort), insa realitatea vietii( daca faci parte din ea si nu tii capul in nisip ca strutul) este CU TOTUL ALTA. Stiu, este neplacut sa aflam lucrul acesta, dar Dumnezeu ne vrea TREJI, constienti nu visatori. Sau poate tu crezi ca psihologia umana era altfel pe vremea Mintuitorului si schimbarea firii si a fiintei se facea clipind din ochi? Daca este asa atunci sigur evenimentele se petreceau pe alta planeta ca-n filmele SF :).
|
Da, Andrei... "omul se schimba peste noapte". Ba chiar in mai putin de atat.
Daca nu as fi cunoscut langa mine un astfel de om, nu as fi indraznit sa afirm.
Cel mai bun prieten al meu "s'a schimbat" in mai putin de "peste noapte".
Faptul ca poate sunt visator nu il neg. Oi fi, fara sa imi dau seama.
Nadajduiesc insa sa nu pierd contactul cu realitatea. Imi plac oamenii si stau foarte mult cu ei, dea Domnul sa'mi ajute acest lucru.
Citat:
În prealabil postat de felicitas
Windorin, nu-ti mai pierde vremea cu andreicozia, tu esti bine intentionat si vrei sa-i arati cu multa blandete ca greseste enorm in discutiile cu ceilalti, jignindu-i direct sau indirect pe cei care nu sunt de aceeiasi parere cu el. Renunta, andreicozia e o cauza pierduta, asta pana cand se va afla intr-o situatia limita in viata sa si va striga cu disperare spre Dumnezeu, pana atunci traieste intr-o lume a lui, pentru ca de fapt sub aceasta carapace dura pe care o afiseaza pe forum se ascunde un suflet extrem de sensibil, de aceea se si ataca asa de repede, cand cineva nu e de acord cu el. E prea incapatanat si mandru ca sa admita ca poate uneori gresi. Se considera infailibil in relatia sa cu ceilalti si cu Dumnezeu. Dar Dumnezeu vegheaza si asupra lui, si nu il va lasa sa se inece, noi ca oameni putem cel mult sa ne rugam pt el, din moment ce reactioneaza asa de caustic, nu e un om rau, dar e foarte, foarte sensibil
|
Stiu, felicitas. Multumesc pentru grija.
Insa eu nu scriu pentru el, cele pe care le scriu. Le scriu pentru ca imi vin in minte.
Aici, toti punem tot ce avem... ca macar unii sa se foloseasca. Eu de altii si altii de mine, dupa putere.
Fiecare este liber. Nu acuz, chiar daca uneori pare ca vorbesc "ca unul care le stie pe toate". Nu stiu inca multe.
Citat:
În prealabil postat de mirelat
Ce-ai vrut sa spui aici, Dorin?
Mai precis, nu vad care e legatura cu calcatul in strachini la care Felix e mare maestru (sa nu uitam de topicul pe care l-a deschis acum vreun an, doi... in care discuta toate cele despre doamna care acum ii este sotie).
|
Nu stiu topicul cu pricina.
Am vrut sa spun ca tocmai marii pacatosi, care si'au venit in fire trebuie propovaduiti lumii, spre a vedea... ca se poate !!
Sfanta Maria Egipteanca este cinstita si propovaduita in toata Biserica Ortodoxa, pentru intoarcerea ei.
Cum ar fi fost sa zica parintii de langa Sfantul Zosima: "Aoleo, cum sa indraznim sa citim o asemenea fapta in biserica ?!"