View Single Post
Vechi 19.02.2010, 13:18:17
geo.nektarios's Avatar
geo.nektarios geo.nektarios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Atotprezenta lui Dumnezeu este unul din cele mai frumoase atribute/insusiri ale lui Dumnezeu. El este Pretutindeni si toate le priveste, pretutindeni este si toate le plineste, adica le implineste, le desavarseste.
Nu vrea nimic Dumnezeu decat inima curata si smerita... inima sincera si care I se daruieste Domnului...
Inchinarea lui Dumnezeu sa fie facuta in Duh si in Adevar, adica nu in afara Bisericii Ortodoxe nu in afara Sfintelor Taine care se savarsesc in Sfnta Biserica. Si cum Biserica nu e, Doamne ajuta-mi sa ma mantuiesc.
Acasa se pot face cele personale: rugaciunea, postul, pacea, bucuria, armonia, bunatatea, rabdarea, intelegerea...
Programul de rugaciune impreuna cu Familia este ideal familiei, si se aseamana cu comunitatea crestinilor din Biserica. Rugaciunea in comun a familiei intregi, Il aduce pe Hristos in mijlocul ei: unde e unul sau doi adunati in numele Meu, acolo voi fi si Eu, ne asigura Domnul Hristos, sau Eu voi fi cu voi pana la sfarsitul Veacurilor.
NU mai avem alta siguranta decat cea care vine de la Hristos!
Tineti Posturile si de o zi (miercurile si vinerile) dar daca Puteti acest Post MAre, cu atat mai bine. Osteneala voastra nu va ramane nerasplatita. Si va randui Dumnezeu sa gasiti si Biserica in care sa va alinati sufletele.

Daca puteti si aveti pe cineva in tara, sa va trimita niste Sfinte Icoane si o candela, si neaparat putina Aghiasma.
Randuiti-va sa va rugati impreuna toti: dimineata cu RUgaciunile Diminetii, Paraclisul Maicii Domnului. Seara la fel: Rugaciunile de Seara si un Acatist.
De veti gasi o Biserica Ortodoxa fie Greaca sau Rusa, sau chiar Romana, nu ezitati sa mergeti. Preotii de acolo stiu si alte limbi si va puteti spovedi si chiar Impartasi. Iar de nu veti intelege Sf.Slujbe, nu va intristati, spuneti rugaciune cu mintea si Dumnezeu va va primi osteneala imbucurandu-va sufletele si implinindu-le.

Doamne ajuta!