Citat:
În prealabil postat de viviana
Am citit intr-o carte a parintelui Ilarion Argatu ca aceasta catedrala a mantuirii neamului - NU SE VA RIDICA NICIODATA!!!-
Raspunsuri duhovnicesti- scrisa de fiul Domniei sale Preot Argatu Ioan, Editura mila crestina, pag.77 pct 118.Citat:
''-Parinte, ce parere aveti de Catedrala Neamului?
- Nu se va face acum!
-Nu?!Au ales chiar si un loc unde sa se ridice!
- Chiar daca. Tot nu se va face.''.
|
Pai cand a fost scrisa acea carte? Parintele Argatu zice " Nu se va face acum!". Cum ai ajuns tu la concluzia ca "
NU SE VA RIDICA NICIODATA"
Sa inteleg ca la tine ACUM=NICIODATA?? Nu mananc acum=nu voi manca niciodata?
Citat:
În prealabil postat de Radu32
Mai bine ar face 100 de programe sociale si de ajutorare a unor amarati si handicapati, care sunt destui in tara asta!
|
Sa stii ca sunt multi saraci in aceasta tara pe care nu-i vei putea ajuta orice ai face. Stiu o familie de vecini unde capul familiei fumeaza (la pretul care e astazi la tutun) si bea zilnic desi nu o duc tocmai bine. Daca-i dai un milion astazi pana in seara l-a baut/fumat. Degeaba i-i dai banii daca el nu va face ce trebuie cu ei. Daca are bani din lene/prostie nu se duce la hypermarket sa-si ia mancare la un pret mai avantajos, nu, se duce la alimentara din colt si cumpara la pret aproape dublu. Eu ma duc si iau o pasta de tomate cu 2.4 lei el cumpara de la colt cu 4.5 lei. Cat si ce fel de ajutor poti sa-i oferi? Unicul ajutor este sa-i schimbi gandirea si sa-l aduci aproape de Dumnezeu, dupa care el va lupta cu patimile si ca si rezultat, va putea trai mai bine! Acest lucru i-l face biserica destul de ok, bisericile sunt acolo, preotii sunt acolo, du-te si spovedeste-te si cere ajutor si-l vei primi! Dar sa astepti sa vina sa-ti dea tot timpul cineva pe motiv ca tu esti cu probleme si orice ban se duce pe apa sambetei mi se pare un pic nerealist.
Iar cei cartitori care tot spuneti ca nu se implica biserica etc nu stiti exact variabilele ecuatiei si sunteti in eroare. Va luati dupa ce se intmpla in vest dar la ei este legislatia diferita de a noastra. La noi au bagat chestia aia patetica cu 2% din impozit pe care sa-i poti dona. La ei sunt sume mult mai mari si sunt cu totul deductibile (nu 2%). In Anglia cand te duci la biserica la intrare e o masuta pe care sta un teanc de formulare pt a face donatia. Completezi formularul si-l duci angajatorului si mai departe vireaza el banii care sunt total deductibili pana la o limita (mare). De aceea ei au bani pt caritate mai multi, iar voi credeti ca e meritul preotilor lor, si nu este. E meritul societatii lor care era (pe vremuri) mai pioasa si a impus acele legi, lucru care la noi ar fi imposibil din cauza la tot felul de rauvoitori/cartitori (multi chiar pe acest forum) care stiu numai sa arunce cu laturi si mizerii, fara sa-si dea seama ca acestea sunt chiar ei.
Suntem pacatosi si mergem numai inspre rau dar la criticat biserica suntem primii!
Si apropos, fiti va rog mai consecventi! Mai intai spune unul ca se puteau construi 2000 de biserici dar tot el spune ca la sate deja sunt goale duminica. Pai si atunci pt ce sa se construiasca 2000 de biserici daca deja sunt goale cele care sunt??? Nu e mai bine sa se faca ceva reprezentativ in capitala pentru aceasta biserica romana? Aveti grija cu cartelile astea ca va luati osanda mare! Suntem plini de pacate si mizerii si nu are cine sa ne stearga balega de la fund dar ne pricepem noi intr'ale mantuirii!