View Single Post
Vechi 19.02.2010, 18:11:23
mary20's Avatar
mary20 mary20 is offline
Member

Data înregistrării: 22.02.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cherub Vezi mesajul
Personal, nu as recomanda frecventarea slujbelor catolicilor... imi par cam pierdere de timp (acuma, sa-mi fie cu iertaciune, nu intentionez sa jignesc pe nimeni de pe-aici care ar putea fi de aceasta confesiune). Am participat si eu la unele dintre ele, ocazional, mai demult, si nu se simte prezentza Harului Divin, iar painea lor nu se poate numi 'sfintzita', ci este doar paine obisnuita, din moment ce nici macar nu au rugaciunea de invocare a Duhului Sfant (numita Epicleza), pe care bis. ortodoxe o au (inca). Idem si agheasma lor, este apa obisnuita, nu poate fi comparata cu cea a ortodocsilor, care chiar este sfintita si are proprietati vindecatoare, se simte diferentza!... Si alte pers. de credinta crestin-ortodoxa, care au luat parte uneori, intamplator, si la slujbe de-ale catolicilor, mi-au confirmat acelasi lucru, si anume, ca la catolici nu se simte prezentza Harului lui Dumnezeu, dupa liturghia lor.

Mai bine ascultati (familia), duminica dimineata (ora Ro), slujba Sf. Liturghii ortodoxe la radio Trinitas (www.radiotrinitas.ro - click pe 'asculta live' etc - se transmite zilnic, in direct - idem si slujba Vecerniei - in jur de 16.05, apoi rugaciunile de seara, in jurul orei 23.00 tot ora Ro, s.a.m.d.), sau o urmariti pe internet, la Trinitas tv (daca puteti recepta postul, in vreun fel, pe internet, daca exista vreo modalitate), decat sa mergeti la slujbele catolicilor. Ar fi cu mult mai recomandabil si mai benefic pt. suflet.
Trinitas Tv poate fi gasit online aici http://www.gttv.ro/Romanesti/Trinitas-TV.html
Numai sa fie reteaua buna la net, altfel va sacada...