View Single Post
Vechi 19.02.2010, 20:27:33
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghedeon Vezi mesajul
Vezi ca poti purta o discutie si fara sa acuzi si sa banui pe cineva de rele intentii :)? As prefera in continuare sa folosesti acelasi ton, pe cat posibil.
Normal ca pot, aveai dubii?...numai ca atunci cand aleg sa nu o fac...stiu eu de ce o fac!
Citat:
În prealabil postat de ghedeon Vezi mesajul
"Suntem crestini de 2000 de ani". Cine? poti identifica toti locuitorii romaniei in afirmatia asta?
Tu faci referire la religia de stat, eu fac referire la trairea omului,individual. degeaba suntem majoritari ortodocsi daca 90% din romani ii intorc spatele lui Dumnezeu si nu au nici o treaba cu Biserica.
Ghedeon, nu e frumos sa imi atragi atentia asupra faptului ca nu ma pot pronunta cu oiectivitate asupra credintei romanilor, sau ca imi ceri sa prezint exemple concrete....cand tu generalizezi la modul urat si negativist...cum ca 90% din romani intorc spatele lui Dumnezeu, nu crezi?

Tocmai ce ti-am sugerat in postul trecut, ca in vederea unei imagini mai conforme cu realitatea...sa faci un tur al Bisericilor Ortodoxe, a Catedralelor...si sa vezi cu ochii tai realitatea, credinta, smerenia, nevointa credinciosilor...sa ii numeri daca asta iti e mai de folos...dar ar fi cu totul altceva, nu crezi?

Nu e frumos iarasi, sa aruncam asa impresii alandala si rautacioase...ca romanii sunt crestini cu numele, sau cu prenumele...ca sa reiasa ce vrem noi...chiar stii tu asta, stie pastorul Pavel ce e in sufletul oamenilor, a tuturor romanilor, a celor 90% pe care ii jigneste?...si toate astea asa cat ii vede prin statiile de tramvai? Nu crezi ca mai frumos ar fi sa respecti ceea ce nu cunosti, si sa accepti faptul ca...indiferent din ce motive alege cineva sa se numeasca crestin...o face, a facut-o si asa ramane, nespunandu-si ateu sau pagan?

Ceva e putred in Danemarca oricum, ai tendinta de a judeca foarte urat oamenii..fara sa te gandesti ca poate omul ala pe care il vezi tu furand o paine, s-ar putea ca in noaptea ce urmeaza sa planga cu lacrimi pentru a fi iertat de Dumnezeu...si asta fiind crestin dinainte de a-l considera tu pagan!! Si chiar daca il vezi de 2 ori furand...nu ii poti spune frumos si implu ca e pacat si ca il va certa Dumnezeu..trebuie sa il chemi la denominatiunea ta?

Imi pare rau, dar chiar nu iti pot intelege menatlitatea atat de setata pe prozelitism...si preferand sa cauti in fiecare pacatul, pentru a-l putea considera gol de Dumnezeu si a-l transforma in obiectivul racolarii tale...e ceva ce mi se pare josnic si irational deja!!

Doamne ajuta!
Reply With Quote