View Single Post
Vechi 19.02.2010, 22:38:50
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Iubesc mult Ortodoxia,asa cu cunostintele mele putine.Dar la fel de mult iubesc si pe Hristos.Ele nu se pot desparti de altfel,Hristos de Biserica sa ,care e Trupul sau.
Una este de a respinge erezia din invatatura Orotodoxa(demers pe deplin justificat) ,si alta e de a respinge omul cu credinta sa in Hristos .
Eu cred ca poruncile lui Hristos,precum si credinta oamenilor in El sunt aceleasi la toti.Orice om este la fel de important in fata Lui .De aceea macar credinta in Hristos,cred ca o avem in comun cu toti ne-ortodoxi crestini.La fel avem in comun dragostea fata de poruncile Sale,si incercarea de a le indeplini.
Orcum,acesta e nivelul 'lumesc' ,incepator,al intelegerii credintei. Aici cred ca ne asemanam cu ne-orotodoxii.
Nivelul mai avansat,inspirat de Duhul Sfant,este cel al asistentei harului.Doar astfel au putut aparea sfintii,prin harul ce li s-a dat,si nu prin simpla lor dragoste fata de Iisus.
Dar cum putem invata cele mai avansate ale credintei,daca nu sun tem de acord in cele incepatoare?Ca Hristos ne-a iubit si s-a jertfit pentriu toti.