View Single Post
Vechi 19.02.2010, 23:21:54
ar14rai
Guest

Smile e un alt subiect, dar tot despre copii nevinovati e vb...

Citat:
Īn prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
- Ce ne puteti spune de impartasania copiilor pana la varsta de sapte ani ? Necesita spovedanie ?
- Copiii cei nevinovati pana la varsta de cinci ani, este bine sa-i impartasiti, daca se poate, si in fiecare Dumimica. Iar copiii de 6 - 7 ani mai ales acum, este bine sa fie spovediti si apoi impartasiti, ca astazi copiii vad si aud multe sminteli, in casa, la televizor si peste tot, nefiind supravegheati de parinti.
Par. Cleopa
Eu unul, in nevrednicia mea, la mine la biserica ii impartasesc pe toti copii pana la 7 ani... si daca il cunosc bine, inclusiv 7 ani. Fara spovedanie....
Si sa stii ca nu e usor... mai ales la inceput...
Nu as dori nici unui preot sa ii dea vreun copilas peste mana cu Sf. Trup si Sange...
Nu mi s-a intamplat, dar riscul si osanda sunt pe masura...

Deci... Copiii trb sa iubeasca pe Hristos de mici.
Iar noi, preotii, sa avem multa rabdare cu ei...

In toate bisericile ar trb sa se impartaseasca macar copiii la Sfanta Liturghie, altfel...
nu suna prea bine...

vine preotul intre usile imparatesti la Sfanta Liturghie si cheama: Cu frica de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste sa va apropiati...
si ce se intampla?
Toti stau cuminti pe locurile lor... Pai e normal? Pt ca prea putini sesizeaza asta...
Atunci macar copiii sa vina, nu?

Si ce pacate au copiii astia de 3-4 ani? Acum, depinde intradevar, daca preotul ii cunoaste... pt ca daca ii aude injurand si ii stie de obraznici, li s-ar cere o spovedanie... Am auzit si copii de varsta copiilor mei (3,5) care stiu niste "vb" de te crucesti!
dar, astia nici nu vin la biserica...

Ma gandeam, oare dintre copiii astia avortati... cati nu ar fi devenit niste sfinti.
Si uite ca nu au mai apucat nici macar sa se nasca.
Dar sa speram ca si intre cei care mai apuca nasterea, sa avem pe viitor niste sfinti.
Ca avem nevoie...
Reply With Quote