View Single Post
Vechi 20.02.2010, 14:38:26
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit catisma 16

Psalmul 109

Zis-a Domnul Doamnei noastre: stai, iubita mea Maica, de-a dreapta mea, sfintenia si bunatatea ta Imi este placuta Mie. Drept aceea sa imparatesti cu MIne in veci. Pe sfnatul tau cap sa fie cununa nemuririi, iar stralucirea si lumina ei nu se vor intuneca in veac.
O, Maica Luminii, lumineaza-ne in intunericul pacatului cu sfintenia ta si revarsa asupra noastra intelepciunea si mintea invataturii lui Hristos!

Psalmul 110

Marturisi-ma-voi, Doamna, cu toata inima mea si te voi preaslavi cu gura mea. Pomenirea minunilor tale ai facut-o sa fie in fiecare neam si milele tale intru adevar si dreptate. Parintele ceresc ne-a trimis legamantul Sau de pace vesnica prin iubitul Sau Fiu si tu, Stapana, ai slujit acestei sfinte si marete taine, caci cat de fericita este soarta noastra, cat de incantatoare este nadejdea noastra in tine!
Slavit si minunat este numele tau in noi. Cei ce-l pastreaza in inima nu se vor inspaimanta in ceasul mortii!

Psalmul 111

Fericit barbatul care cu evlavie cinsteste pe pururea Fecioara Maria! Fericita este inima celui ce o iubeste cu inflacarare. fericit este sufletul aceluia care se satura de laudele ei. Cu rugaciunile ei va rasari in sufletul lui lumina lui Dumnezeu si Duhul Sfant ii va lumina mintea. Spre pomenire vesnica va fi un asemenea om, deauzul rau nu se va teme inima lui. Va intari imparateasa cerului intr-insul darul sau si apararea ei si va petrece cu el in vecii vecilor.
Slava....

Psalmul 112

Laudati, tineri, pe Maica Domnului, laudati, batrani, numele ei cel sfant. De la rasaritul soarelui pana la apus este laudat numele ei. Chipul ei este bland si smerit. Mila ei se revarsa peste tot trupul si indurarile ei ajung pana la marginile pamantului.
Slava tie, Stapana, slava si lauda crestinilor!