View Single Post
Vechi 20.02.2010, 22:31:55
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Pare a fi unul din acele edificii simple si frumoase

Doamne-ajuta!

Mai jos aveti un link cu poze si un fragment video in care se vorbeste foarte succint despre acest proiect. In ciuda dimensiunilor sale ce depasesc modestia romaneasca, eu vad in acest proiect un locas frumos, o imagine odihnitoare, cu o arhitectura cuminte, linistita, cu evidente elemente de arhitectura romaneasca. Are 8 turle si 12 intrari. Nu are nici o legatura cu cele doua celebre biserici rusesti. Nu am inteles ce sunt acele restaurante din Catedrala, imi par o prezenta bizara, dar poate ca ceva amanunte ar fi utile.

http://bastrix.wordpress.com/2009/06/

Ca o parere personala, daca as avea acesti bani as face spitale de chirurgie pentru copii cu afectiuni grave (cardio-vasculare, neurologice etc) ca sa nu mai moara asteptand la rand la Tg Mures sau Bucuresti. Nu cred in proiecte megalitice construite in vremuri cand unor parinti le mor copiii in brate pentru ca nu au niste mii de euro. Dar, poate ca Prea Fericitul are un alt raspuns la rugaciunile sale si poate ca ceea ce face este ceea ce trebuie. Sf Stefan cel Mare nu a ezitat sa ridice cate o biserica dupa fiecare victorie sau infrangere in acele vremuri cand multe pareau a fi mai urgente si mai importante. Si uite ca a avut dreptate sa procedeze asa. De aceea, ceea ce am scris nu este in nici un caz o critica la adresa BOR. Necunoscute sunt caile Lui.

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote