View Single Post
Vechi 21.02.2010, 00:58:45
silviu91 silviu91 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mariusica Vezi mesajul
Nu sunt egali decat ca numar de gene.
Dar nu au aceleasi gene.
Atunci am fi toti identici.

In ceea ce priveste credinciosia lui Darwin, nu cred ca ai citit ceva despre el. Ma refer la ceva scris obiectiv.
La momentul plecarii sale in calatoria care i-a schimbat viata, el era puternic influentat de savantii vremii, care spuneau ca cu cat ai cerceta o fiinta mai bine, cu atat ai descoperi mai bine maretia lui Dumnezeu.
Stiu ca nu va vine sa credeti, dar el asta a vrut sa demonstreze.
Iar faptul ca si-a schimbat opinia pe parcurs ... asta nu mai e vina lui.
De altfel el a declarat ca nu a fost niciodata ateu, ci agnostic.
Mai putin conteaza daca au acelasi numar de gene sau nu in chestiunea asta ...eu nu spun ca el a fost rasist,dar poate a slujit interesele cuiva(lucrul asta s-a vazut ulterior in istorie)
A fost agnostic...atunci credea intr-o Divinitate care ba exista,b nu exista,dar care nu are nicio legatura cu lumea,doar a intervenit la crearea lumii si apoi a disparut in mod misterios.Teoria aceasta tocmai asta urmarea:combaterea religiei si a invataturilor ei.De ce a ales agnosticismul si nu ateismul ?Fiindca nu putea sa aduca nicio dovada ca Dumnezeu nu ar exista,ar fi mers doar pe speculatie filozofica iar oamenii si-ar fi dat seama de capcana care li se intinde,asa a preferat metoda pasilor marunti s,facand "speculatii stiintifice",cu care era mult mai usor de prostit omul.Impotriva acestei teorii s-au ridicat mari oameni de stiinta precum dr Paulescu,care a descoperit insulina