In vechime nu existau taxe pentru slujbe deoarece credinciosii se ingrijau de nevoile Bisericii
Dar din moment de multi oameni trec pe la lacasurile de cult doar la botez, nunta si inmormantare, e normal sa li se ceara o taxa, altfel bisericile ar fi ruine si vesmintele preotilor rupte
Fi linistit ca pentru saracii se gasesc solutii si daca cercetezi parohiile o sa vezi
Io tot timpul dau exemple din parohia mea unde dupa cum am spus, preotul a inmormantat sarmani sau a botezat copii fara familie sau din familii fara posibilitati, ba mai mult in 2008 am platit pt inmormantarea bunicii "exorbitanta" suma de 30 de lei iar pentru asta in 2009 nu a mai trebuit sa platesc taxa anuala de 40 de lei pt parohie,
Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
|