View Single Post
Vechi 21.02.2010, 16:54:01
Don_Juan's Avatar
Don_Juan Don_Juan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2010
Locație: Terra, Calea Lactee
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Apostolul Pavel in epistolele sale abunda de indemnuri ca cei ce au sa dea si celor ce nu au,spre zidirea tuturora.Surplusul unora sa acopere lipsurile altora.
Iar atunci cand vorbea apostolul,Biserica nu avea decat cateva zeci de ani vechime,si de abia se infiinta,si nu 2 mii de ani ca acum.Oare sa fi riscat apostolul la inceputul Bisericii,sa compromita cladirea Bisericii,pentru niste bunuri materiale?Oare pentru el le cerea?Nu,caci el lucra cu mainile.El cerea sprijin pentru frati aflati in nevoi.
Deci aceasta ajutorare a celorlalti,acesti bani care ni se cer,este privit ca o slujba duhovniceasca 'cine da sa dea cu tot sufletul' .Aceasta e ceruta de Dumenezeu,de la fiecare dupa putere.Cine da,are comoara in cer.Cine nu da,nu e judecat.
Nu se fac tabele la iesirea din Biserica cu cine da si cine nu da.Doar Dumnezeu in cer vede.
Nu este o obligtie sa dai,este o ingaduinta care o face Dumnezeu catre tine 'Daruieste ,si iti voi darui!" De fapt se si zice ca milostenia sa fie facuta in ascuns.Deci ea nu trebuie sa fie macar vazuta de ceilalti,ci trebuie sa fie pentru Dumnezeu.
Daca tu simti sa nu dai,nu da ! Mult mai important e ca sufletul tau sa nu se piarda pentru asta,decat orice alta regula.
Apostolul Pavel ne indeamna sa ajutam necajitii. Si vorba "Daruieste si iti voi darui!" cred ca e valabila tot pentru necajiti. Nu am nimic cu ajutorarea necajitilor. Si pana la urma nu am nimic nici cu ajutorarea bisericii atat timp cat se face din initiativa mea. Dar sa-mi impuna preotii un anumit pret pentru un anumit serviciu mi se pare absolut inadmisibil. Unii au si lista de preturi ce corespund fiecarui serviciu bisericesc in parte.
Uitati si o inregistrare:
http://www.realitatea.net/dau-sutana...sa_660787.html