[quote=AndruscaCIM;214830]Nu stiu ce impresie lasi tu, sau ce impresie iti doresti sa lasi, mai mult...dar un lucru e cert, o denominatiune care in parte isi contesta fondatorul, si ai carei adepti au realizat, analizat anumite lucruri, in timp ce altii...prefera sa il vada tot asa inainte...drept infailibil, e cat se poate de ciudata!
Dacă în ceea ce mă privește ai dat greș în aprecierea raportării la E.GW., în privința denominațiunii (ori a unei pășrți din ea) cu atât mai mult! Dacă există adventiști ce îi contestă statutul, aceștia sunt o minoritate (minoritate ce poate mai devreme sau mai târziu va și părăsi biserica - nu vreau să greșesc în în această privință). Cert este - și o afirm pentru a doua oară-
Biserica în integralitatea ei
nu o socotește infailibilă. Faci marea greșeală să aplici paradigma patristică ortodoxă la fondatorii mișcării advente. Adventismul ar exista și în absența Ellenei White căci el se bazează exclusiv pe Scriptură. Nu același lucru îl poți spune în dreptul ortodoxiei, dacă excluzi aportul sfinților părinți.
Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Dar faza asta scrisa pe un site adventist, cum ca se perindara 3 grupuri de femei prin fata lui White, intr-o parada a modei...ca ea sa se decida ce lungime de fusta ar prefera..Doamneeee, astea sunt batai de joc...socante, nu asa...e de rasul lumii, cu asta se poate ocupa Dumnezeu!
|
Încearcă să te raportezi la cultura, mentalitatea și epoca aceea, și nu o să mai ai această impresie. Noi transpunem principiile ce reies din asemenea exemple (ce sunt în context cu altele de același fel) la epoca și cultura noastră. Și principiile rămân aceleași: simplitate, modestie, decență și pragmatism (e vorba de îmbrăcăminte). Contești aceste principii? Și acum te rog să cataloghezi
felonul lui Pavel purtat în biserică de un contemporan. Pentru cineva fără prejudecăți ortodoxe, aceasta chiar este o bătaie de joc (și e prezentă duminică de duminică).
Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Nu sa zicem, chiar am uitat...si nu mi-a aparut vreun inger sa fi avut viziuni...da? Pur si simplu asta o spun eu de la mine, deci incearca sa ma crezi!
Ai spus ca White nu a facut preziceri legate de a 2 a venire a lui Hristos, ei bine ti-am aratat ca a tot facut, ba ca in ~ 20 de ani ar avea loc; ai zis ca nici la luni nu facea referire...ei bine, a tot facut preziceri, afirmand ca unii oameni de atunci din 1860 ( oricum cei din secolul trecut) vor prinde a 2 a venire a lui Hristos , ca ei prind ultimele zile, a zis ca a vazut si data si ziua, dar ca le-a uitat, numai ca s-a ferit sa spuna exact, ca sa nu mai trebuiasca sa dezminta si sa faca exact aceeasi greseala ca a lui Miller...cam asta e ideea de baza a denominatiunii tale!
|
Acum ai întors-o ca la... Lübeck