[quote=amarius;214872]
1. Cuvantarea libera, adica predica cu chemarea la pocainta.
2. Declamarea de poezii spirituale.
3. Intonarea cantarilor religioase cu acompaniament instrumental.
4. Rugaciunea libera, spontana.
[quote]
Nu-i vorba ca BO nu este de acord deoarece cei din Oastea Domnului de multe ori fac aceste lucruri in biserici, eu insumi am participat la astfel de adunari si daca se citesc mesajele mele despre Oastea Domnului se poate observa ca am un respect deosebit pt curatia credintei lor
Referitor la punctele amintite de tine
1 Biserica nu este impotriva predicarii si chemarii la pocainta, asta e o minciuna fregventa a neo-protestantilor, Biserica este impotriva predicarii de catre oricine fara instruire a credintei pt ca se ajunge la erezii, si iti dau cate exemple vrei
2 in ceea ce priveste poeziile religioase ele sunt prezente in cartile ortodoxe, dar nu pot fi prezente in serviciul liturgic pt ca ar deveni teatru sau serbare
3 si in Biserica se folosesc instrumente la intrunirile de catehizare a tinerilor dar in niciun caz la serviciul liturgic pt ca ele au un duh lumesc si ne duc cu mintea mai degraba la spectacol decat la rugaciune
4 Asta este gresit, fiecare om poate sa se roage liber nu neaparat din cartea de rugaciuni
deci punctele astea pe care le-ai prezentat dumneata sunt discutabile dar e tipic pt neo-protestanti sa manjasca obrazul ortodoxiei cu jumatati de adevar sau chiar cu minciuni
Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Last edited by danyel; 21.02.2010 at 18:16:22.
|