Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Mihnea, felul in care vezi tu lucrurile sunt specifice felului in care judeca parintii din afara la modul superficial.
Posturile din invatamint se justifica si mai ales se creaza din numarul de studenti INROLATI in scoala la orele respective.
Nu te poti juca de-a "pai sa vad daca am chef sa particip la ore sau nu"
Orele obligatorii sun OBLIGATORII pentru care statul plateste bani grei pentru a-l CREA, intelegi?
Iar parintele care n-are nici un habar despre ce este vorba nu o sa decida el daca familia acelui profesor va face foamea sau nu, lipsindu-l de acele ore...VAX, orice ar fi ele, aprobete de guvern..sex-ed, sau teologie, religie, cum sa punem...dulceata pe... bat sau mai stiu eu ce!
Aici vorbim de PIINEA cistigata de profesori
Deci hai sa nu ne jucam cu ea ca este necrestin!
|
Cu alte cuvinte, facem ore fiindcă avem profesori ? Sau e bine să fie profesori fiindcă avem nevoie de ore ? Ăsta e modelul "profund" pe care îl propuneți, ca școala să fie centrată pe profesori și nu pe nevoile elevilor ? Dacă e așa, adică dacă se pune problema ca orele de religie să fie obligatorii, atunci prefer să nu mai fie deloc. Valabil și pentru educație sexuală. Pentru preofesorii care își pierd pâinea, să se găsească alte metode de asistență socială decât crearea de catedre !