Citat:
Īn prealabil postat de AndruscaCIM
Ghedeon, nu e frumos sa imi atragi atentia asupra faptului ca nu ma pot pronunta cu oiectivitate asupra credintei romanilor, sau ca imi ceri sa prezint exemple concrete....cand tu generalizezi la modul urat si negativist...cum ca 90% din romani intorc spatele lui Dumnezeu, nu crezi?
Tocmai ce ti-am sugerat in postul trecut, ca in vederea unei imagini mai conforme cu realitatea...sa faci un tur al Bisericilor Ortodoxe, a Catedralelor...si sa vezi cu ochii tai realitatea, credinta, smerenia, nevointa credinciosilor...sa ii numeri daca asta iti e mai de folos...dar ar fi cu totul altceva, nu crezi?
Nu e frumos iarasi, sa aruncam asa impresii alandala si rautacioase...ca romanii sunt crestini cu numele, sau cu prenumele...ca sa reiasa ce vrem noi...chiar stii tu asta, stie pastorul Pavel ce e in sufletul oamenilor, a tuturor romanilor, a celor 90% pe care ii jigneste?...si toate astea asa cat ii vede prin statiile de tramvai? Nu crezi ca mai frumos ar fi sa respecti ceea ce nu cunosti, si sa accepti faptul ca...indiferent din ce motive alege cineva sa se numeasca crestin...o face, a facut-o si asa ramane, nespunandu-si ateu sau pagan?
Ceva e putred in Danemarca oricum, ai tendinta de a judeca foarte urat oamenii..fara sa te gandesti ca poate omul ala pe care il vezi tu furand o paine, s-ar putea ca in noaptea ce urmeaza sa planga cu lacrimi pentru a fi iertat de Dumnezeu...si asta fiind crestin dinainte de a-l considera tu pagan!! Si chiar daca il vezi de 2 ori furand...nu ii poti spune frumos si implu ca e pacat si ca il va certa Dumnezeu..trebuie sa il chemi la denominatiunea ta?
Doamne ajuta!
|
Nu prea intelegi nimic din ce am zis si mai mult, de unde ai scos-o ca sunt ni Danemarca? Iar la Pavel era vb de Apostolul Pavel :).
Nu judec oamenii urat, eu doar observ ce e in jurul meu(lucru, vecini etc). Nu poti nega realitatea care e in jurul meu.
SI am fost in BO ,ti-am zis, si nu erau nici pe departe pline, sa zicem pe la jumate(aprox). pline sunt doar de Paste, in noaptea de inviere.
In conditiile in care in Romania in ultimii 20 de ani s-au facut 10 mil de avorturi(jumate din pop romaniei) spune destul de multe despre trairea crestina a multor romani...(asta ca un simplu exp)
Citat:
fara sa te gandesti ca poate omul ala pe care il vezi tu furand o paine, s-ar putea ca in noaptea ce urmeaza sa planga cu lacrimi pentru a fi iertat de Dumnezeu"
|
Tu auzi ce prostii zici? tu practic justifici furtul. Lacrimile lui au valoare atata timp cat nu mai fura. dar ma indoiesc ca cei care fura plang in hohote dupa ce au furat, sa fim seriosi(priveste numai la conducatorii nostri care de 20 de ani tot fura)
Citat:
Si chiar daca il vezi de 2 ori furand...nu ii poti spune frumos si implu ca e pacat si ca il va certa Dumnezeu..trebuie sa il chemi la denominatiunea ta?
|
mai tu nu intelegi romaneste, la ce denominatiune chem si pe cine? ai o obsesie serios, vezi numa denominatiuni, prozelitism insa tu consideri pacatul ca ceva obisnuit si asta ar trebui sa iti dea de gandit...Daca iti zice cineva de pacat sau credinta inseamna ca e prozelit si are ganduri ascunse.
Tu stii ce inseamna pacatul? Cred ca nu, ca prea il iei usor.