Citat:
Īn prealabil postat de AlinB
Sfatul asta ar trebui sa ti-l administrezi tie.
Iar de "cei mai in varsta" cunosc si am vorbit cu ei.
|
Mi-am administrat acest sfat Aline, dar nu de la cei comunisti religiosi.
Citat:
1. Toate asociatiile ortodoxe inclusiv OD au fost desfiintate cand au venit comunistii la putere.
2. Sectele religioase nu, datorita relatiilor cu Occidentul din partea caruia Ceausescu avea nevoie de o atitudine favorabila, ele au fost tolerate sau chiar incurajate ca instrument de a lovi in Biserica Ortodoxa.
Sectantii si-au folosit pozitia privilegiata pentru a intinde o mana "ostasilor", incercand sa atraga "Oastea" pe partea (neo)protestantismului.
Din pacate, unii au muscat momeala si au cazut in plasa.
Dar nu toti, dovada ca acum "Oastea Domnului" este o organizatie majoritar ortodoxa.
|
1. Biserica Ortodoxa nu a fost desfiintata.
2. Sectele religioase nu vorbeau la predica politica sau de alte biserici. Poate dupa revolutie, dar si atunci prea putin sau erau exeptii. Este un neadevar de a crede asa ceva, de fapt ai libertatea de a te informa personal.
Citat:
Pana sa te apuci sa ne lamuresti pe noi ce si cum cu ortodoxia din perspectiva sectanta (pe care o cunoastem, de altefel) ar fi bine sa pui mana sa mai inveti limba romana.
|
(De altefel), asa am sa fac, nu-mi este rusine de a gresi si de a invata vreo limba.
Citat:
Pai cum sa nu fie C.P. bine privit de voi daca va da nas.
Il ridicati in slavi ca mare pocait, dar de fapt asta este realitatea voastra, si cunoastem foarte bine de ce sunteti in stare.
|
Poti intelege asa dar nu este asa.
Eu zic sa de-a D-zeu sa fie cat mai multi preoti credinciosi precum acesta care-l lauda pe D-zeu, si eu la randul meu il laud pe D-zeu ptr. asa preoti.
Singurul lucru de care as fi in stare este ca m-as bucura de romanii, maghiarii,... credinciosii din biserica Ortodoxa, ptr. a fi cu D-zeu impreuna. Sa dea Domnul cat mai multi credinciosi ortodocsi pocaiti, dupa Cuvantul Sau.