22.02.2010, 13:08:38
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
|
|
mariamargareta a scris:
Citat:
Vsovi spunea:
Citat:
4.(Comentariu: întrucât “mângâierea lui Israel” este Domnul Iisus Hristos - Pruncul născut din Fecioară, însemnă că aici se spune că Simeon L-ar fi văzut pe Prunc în a opta zi. Biblia spune însă cu totul altceva: că Simeon L-a văzut pe Prunc abia la a patruzecea zi după a Sa Naștere)
|
Păi citatul notat cu 4.(......) este al vostru, a celor două lingviste: MM sau Estera... iar eu am scris răspunsul ăsta:
''Deci iată cum îl scoateți voi pe Domnul din proorocie și inventați, căci susțineți că Mângâierea lui Israel era doar Iisus ca și copil de om, ca orice om păcătos, fără a mai fi Iisus și în proorocie, fără a mai exista El în Duhul proorociei, deci susțineți clar că nu putea fi Iisus în proorocie ca și Mîngîiere a lui Israel ci musai Iisus era numai și numai copilul născut, deci un simplu pui de om fără Dumnezeu, și astfel, din această afirmație a voastră și interpretare ce vă pare vouă corectă, reiese clar că sunteți insuflate de duhul ereziei și voi născociți erezia crezînd că ați priceput textul în mod corect, cu scriptura fiind voi în fața voastră, exact ca și orice eretic pui de năpârcă, greșind cu Cartea în ochi, fiindcă voi susțineți că în duhul proorociei nu exista Mângâierea lui Israel, adică acolo nu exista Fiul lui Dumnezeu, Treimea, și ca atare, astfel, e clar sper că pentru toată gLumea, că voi ați confundat voit sau nevoit zilele în interpretarile similare cu aceasta, de la punctul 4, suținănd spre a voastră pierzare că Mângâierea lui Israel era Iisus cel trupesc dar fără a mai fi existat Iisus ca Fiu al Lui Dumnezeu de la Adam, patriarhi, Noe, prooroci, în toate proorociile și plinirile lor căci așa mărturisește Iisus: ''mai înainte de Avraam sunt Eu!''.''
Citat:
Replica mea:
Esența textului pucioșesc în cauză este următoarea:
...și a văzut bătrânul Simeon în ziua aceea mângâierea lui Israel...
|
Nu e asta esența textului pucioșesc în cauză căci acest extras este o mică fărâmitura din Cuvântului lui Dumnezeu din 14.01.2010 care nu are o esență aparte față de întreg textul în contextul general, și cum nu e de la om, și cum pucioșii nu l-au inventat ci doar l-au postat pe site... esența este că în ziua aceea:
''M-a luat el în brațe și M-a binecuvântat și Mi-a zis: "Cu ochii mei văd...''
continuare când am timp
Last edited by vsovivi; 22.02.2010 at 13:28:28.
|