View Single Post
Vechi 22.02.2010, 14:30:35
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

continuare

mariamargareta a dat replica, așa ca și la cutremurmure...

Citat:

Replica mea:
Esența textului pucioșesc în cauză este următoarea:

...și a văzut bătrânul Simeon în ziua aceea mângâierea lui Israel...

Deci chiar dacă Mângâierea lui Israel era Fiul lui Dumnezeu născut din Tatăl înainte de veci, această Mângâiere s-a făcut văzută și cunoscută de oameni decât abia la Nașterea Lui ca Prunc din Fecioară.
la care vine eu cu putoareoarea și-i răspund:

Oare ''Au văzut Avraam sau Moise sau David sau Isaia: ziua Mea... și s-au bucurat'' ?. Au văzut oare ciobanii semnul: un prunc înfășat în iesle? cum le vestiseră Îngerul înconjurat de mulțime de îngeri? A văzut oare bătrânul Simeon în ziua aceea (după 8 zile de la naștere) '' și M-a luat el în brațe și M-a binecuvântat și Mi-a zis: "Cu ochii mei văd...''

Citat:
Deci chiar dacă Mângâierea lui Israel era Fiul lui Dumnezeu născut din Tatăl înainte de veci, această Mângâiere s-a făcut văzută și cunoscută de oameni decât abia la Nașterea Lui ca Prunc din Fecioară.

Tocmai de aceea este atât de importantă pentru întreaga creație Nașterea Fiului lui Dumnezeu din Fecioară.

Deci e clar ca lumina că negi duhul proorociei, duhul Luminii, zicând că întunericul a cuprins-o, deci e clar că susții că toți proorocii erau orbi ori că Dumnezeu nu le-a dat vedere dar și ce anume să vadă!

Citat:
Tu afirmi o minciună, ca să-i acuzi pe cei care te critică: “...voi susțineți că în duhul proorociei nu exista Mângâierea lui Israel... suținănd spre a voastră pierzare că Mângâierea lui Israel era Iisus cel trupesc...” dar noi n-am susținut așa ceva.

cum nu? poi iată că mai sus ați afirmat-o din nou! zicând la fel ca jidovii că scriptura VT nu vorbește despre Iisus Hristos, Cel născut din pururea fecioară Maria.

Citat:
Am susținut doar atât: că Fiul lui Dumnezeu, născut din Fecioară și numit cu numele mântuitor Iisus, a fost văzut și întâmpinat de Simeon ca fiind Mângâierea lui Israel.

Păi a fost întâmpinat abea după 40 de zile la Templu, voi de ce spuneți ca a scris CLD că a fost întâmpinat și cu ocazia botezului tot la Templu?

Citat:
Problema era cu totul alta: în ce zi L-a văzut Simeon? Noi afirmăm, după cuvântul Bibliei, că Simeon L-a văzut la 40 de zile de la naștere, acesta fiind timpul când părinții Îl aduc la Ierusalim pe Iisus Pruncul, în vederea respectării unei obligații din Lege. Tu afirmi că Simeon cel din Ierusalim L-ar fi văzut pe Iisus și mai înainte, adică la 8 zile, atunci când Pruncul a fost tăiat împrejur în cetatea Nazaretului.

Nu eu afirm, nu pucioșii, ci Cuvântul lui Dumnezeu se mărturisește!!! pe Sine și ale Sale și acesta e Duhul Proorociei!!!

Iar cele care afirmați că nu, deci voi afirmați!!! că NU! exact așa ca sectanții cu scriptura în ochi! zicând acum că eu afirm ceva absurd, pro sau contra la născocelile voastre!

Citat:
Rămâne să te pronunți: A venit special Simeon la Nazaret, la momentul tăierii împrejur a Pruncului, sau nu? Și dacă L-a văzut pe Prunc la 8 zile, ce rost mai avea să-L mai întâmpine a doua oară la 40 de zile?
Ce rost mai are să mă pronunț eu când s-a pronunțat însuși CLD? Păi se pare că a venit special DUHUL la Simeon și așa l-a văzut Simeon în ziua aceea pe Prunc la 8 zile ''... și M-a luat el în brațe și M-a binecuvântat și Mi-a zis: "Cu ochii mei văd...'' închid citatul '' că mie așa îmi pare că se înțelege din ce au postat pucioșii din CLD.

Citat:
Ceea ce a stârnit nedumeriri a fost faptul că Pucioșii au afirmat pe 14 .01.2010 că Simeon l-a întâmpinat pe Iisus în acea zi

Nu pucioșii au afirmat, ei au postat ci voi susțineți că ei au afirmat și așa m-ați păcălit că ei ar susține născocelile pe care le înțelegeți voi din texte... deci voi afirmați că ei ar fi afirmat! NU, ci este scris în TEXT ceva iar vouă vi se pare că ați descoperit Aberica!

Citat:

(căci așa au spus: “...în ziua aceea...”) în care Pruncul a fost tăiat împrejur,

deci nu au spus ei, nu au spus pucioșii ci ei au postat! voi ziceți că ei au spus tot felul de interpretări ale voastre pe care le puneți în gura lor... și uite că așa vi se pare probabil că și ei au gura plină cu ce vi se pare vouă, așa cum ziceți și despre mine... că am gura plină cu scârbele pe care le năluciți în mod pripit...

iar Pruncul Iisus a fost tâiat împrejur și botezat cu numele Iisus dat prin îngeri așa cum este scris... asta dacă crezi... că altfel iar o să zici că NU... și eu Ba da... dar eu nu zic Ba da doar așa după mintea mea... ci zic Ba da după ce dau cu născocelile primului gând răsărit de piatră iar dacă Piatra zice Ba da și ea, atunci e bine, altfel plâng și mă apucă frigurile și de frică mă pun pe corectat fiindcă iar m-am hazardat și am visat lăsându-mă ispitit ca să vă răspund. Deci nu eu vă spun Ba da că eu nu știu mai nimic... adică nimic făr nici un mai, căci nu este cel ce știe și nici cel ce aleargă...

Citat:
iar pe 14.02.2010, după ce au fost criticați pe bloguri pe Internet pentru confundarea înțelesurilor Scripturii, revin cu alt mesaj și se corectează.

domnule, voi chiar nu pricepeți că nu au corecta fiindcă CLD din 14.01.2010 este perfect și nu trebuie corectat ci mintea aia strâmbă în care și până și lucrul drept se strâmbă, aia trebuie să facă roade vrednice de pocăința ei? deci nu mai îi scoateți pe ei ca greșiți ce iată că s-au corectat ci vouă vi se pare că ei s-au corecta ca să sus-ină ei născocelile voastre... nu vă e un pic rușine ca să credeți că iată voi le-ați atras atenția și iată ei v-au luat în seamă și s-au corectat... Păi cine stie ce a fost atunci voi sau Cuvântul lui Dumnezeu? dar se pare că voi știți mai bine ca Domnul ce are El în amintire.

Citat:
Iar tu zici că ambele mesaje pucioșești sunt corecte, deși ele se contrazic!

Deci nu voi sunteți alea care le contraziceți ci iată că acum ele singure se contrazic... da, v-ați scos basma curată, firește, că doar nisipul e de vină! că a suflat cineva și le-a intrat în ochi, păi aia măcar aveau ochi, căci voi dacă îi țineți strâns închiși e clar că nu vă contrațiceți... voi doar afirmați că alții se contrazic și le-a intrat în obicei... '' a intrat să găzduiască la vameși și păcătoși'' după obiceiul Său, învățînd sâmbăta în sinagogile lor...

Citat:
În fine exprimarea coaptă de mintea ta "...musai Iisus era numai și numai copilul născut, deci un simplu pui de om fără Dumnezeu..."
arată cum gândești, lipsit de orice respect față de cele sfinte, și nu-ți face deloc cinste.
poi citatul respectiv, al meu, truncheat și scos din context, vă arăta vouă erezia din mintea voastră și din sufletul vostru, de care fiind purtate, iată că vă dați și voi seama că nu vă face cinste... deci acolo am scos la lumină gândirea voastră! ce rezultă din ceea ce ați susținut, lucru pe care iată că vi l-am demonstrat... căci fără să vreau mă pricep și astfel v-am vădit de erezie crasă!

așa că cel fără respect față de cele sfinte nu-s eu, care v-am ținut de vorbă atâta vreme... ca să nu cădeți de tot în șanț! fiindcă o să vă spargeți căci așa zice melodia: ''iubire bibelou de porțelan''... așa că am sperat să nu ne spargem în figuri... dar se pare că balonul de cuingum roșu s-a spart! oricât ar fi fost de alb la interior... așa prin băruială... ca la barurile de bețivi... notorii... recidiviști... după obiceiul lor de zugravi de fațade... ca să vă sulimenizați voi apoi și să vă dați cu ruj și cu fond de ten de sus până jos... ca să vă acoperiți coșurile, să vă faceți că nu vă dor abcesele și să vă continuați cura de păcură cu care sperați voi că o să vă scăpați de ceea ce ați născocit și debitat pe sute de pagini, mai ceva ca mine... dar eu îs prost și păcătos și uituc și recunosc... dar iată că voi ziceți că vedeți, deci păcatul vostru rămâne...