View Single Post
Vechi 22.02.2010, 14:42:08
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mariamargareta Vezi mesajul
Vsovi spunea:

poi ce a zis Ioan? (urmează un text aproximativ)

''de ce vreți să fugiți de răul care vine pui de năpârci? ca să ziceți în inimile voastre că aveți drept tată pe Avraam? și ca să nu primiți pe Cuvântul lui Dumnezeu?

Păi și din pietrele+bolovanii ăștia poate Dumnezeu să-Și ridice fiii lui Avraam!''

Nu știu dacă citezi intenționat sau din lene, deformând exprimările din Biblie și pretinzând cu prefăcută candoare că ar fi vorba de un "text aproximativ" și nu de unul exact, că nu era mare lucru să fi căutat și să fi reprodus citatul exact.
Însă, pentru faptul că introduci fraza "...și ca să nu primiți pe Cuvântul lui Dumnezeu?" , frază care nu există în discursul lui Ioan Botezătorul, dar care dă apă la moară sectanților Pucioși care au confiscat numai pentru ei această expresie (Cuvântul lui Dumnezeu) și îi condamnă pe cei care nu cred și nu primesc Cuvântul (zis al lui Dumnezeu) de la Pucioasa, am impresia că o faci din calcul ereticesc, adică intenționat și nicidecum din lene.
Cum începe Evanghelia după Ioan? ucenicul lui Ioan Botezătorul iar apoi al Lui Iisus Hristos?

deci sigur că deformez din lene și proastă ținere de minte textele... din păcate, și de aia am dat citatul aproximativ căci am recunoscut că nu este exact... dar din nenorocire foarte exact pe fond! în Duh... sper... dar n-am pretenții ci iată recunosc că mie îmi place să zic și așa, cu cuvintele mele... dar care parcă nu-s ale mele, căci nu sunt ale mele decât cojile, cu care mă hrănesc, deci așa fac, fără să citez așa cum procedează unii care vor să-și justifice eresurile născocite de ei exact ca sectanții...

deci să înțeleg că acum mă înveți dumneata ca să fiu sectant?

daci dacă nu pe cei ce nu voiau să-L primească pe Cuvântul lui Dumnezeu, atunci pe cine mustra Ioan ca să facă roade vrednice de pocăința lor?