Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
Vsovi spunea:
"Și iată încă o dovadă că nu știi ce este acela stilism! sau tu nu știi că există biserici ortodoxe ce nu sunt stiliști care țin sărbătorile după calendarul vechi?"
Sunt 2 biserici stiliste românești care s-au desprins din Biserica majoritară (BOR), pe motiv de neascultare și de schismă, și au rămas apoi de capul lor. Este vorba de BOSV (Biserica Ortodoxă de Stil Vechi) și de BNIP (Biserica Noul Ierusalim de la Pucioasa)
Bisericila la care faci tu referință ( Rusă, Sârbă, etc.) nu s-au desprins din alte biserici, ci au fost de la început aceleași și au rămas aceleași care au fost și înainte.
|
Păi cum s-a desprins din BOR dacă este Biserica NOULUI IERUSALIM?
deci BOR prin sf.Verginica și celelalte Trâmbițe doar a născut-o de la Dumnezeu... și sfinții Trei Ierari au uns-o și au binecuvântat-o iar slujitorul Domnului, preasfințitul Irineu Bistrițeanul, a uns-o și a binecuvântat-o și a sfințit-o, cu acordul maimarilor, căci el a crezut, și a ascultat... iar apoi l-au trimis iarăși cei cu pecetea lui antichrist pe frunțile lor ca să anuleze binecuvântarea pe motiv că Trâmbițele cele 7 au lucrat subversiv pentru americanii sau rușii sau nemții sau africanii sau ce știu eu ce sectanți au văzut unii înaintea ochilor... că și-au închipuit că de aia au sunat Trâmbițele ca să ne submineze pe Una BOR și astfel să ne submineze din interior pe noi cei vrednici ca să rămânem fără de tată cu care să ne îngâmfăm în inimile noastre, ca să nu mai putem zice Domnului: noi nu avem nevoie de Cuvântul lui Dumnezeu că iată că noi avem drept tată pe Avraam cu numele de familie BOR...
și atunci nu le-a răspuns Iisus Hristos fariseilor și saducheilor demonstrându-le că defapt tatăl lor este tatăl minciunii? strigând în templul din Ierusalim?
Iar Domnul pentru ce să mărturisească strâmb? El a mărturisit nu atât calendarul cât Ceaslovul... dar Ceaslovul nu poate face abstracție de restul Anului Bineplăcut al Lui Dumnezeu... așa că a dat spre mărturisit vremile celor ce le cunosc pe ele... și doar Tatăl cunoaște vremile, așa că nu căutați voi să cunoașteți vremile căci a arătat Hristos Domnul cum trebuie cunoscute vremile... așa ca pe frunzele smochinului, cînd se frăgezesc... când veți vedea .......... atunci să știți că venirea Fiului Omului este aproape și să nu vă ia ziua aceea nepregătiți! dar nu a zis CLD că vremea lui antichrist aceasta este? din 55 prin lucrarea aceea tot despre antichrist a grăit... în șoaptă... că să ne pregătim că vine focul... dar se pare că voi ați scos bârfa că iată defapt Cuvântul lui Dumnezeu este antichrist... și la așa ceva ce mai poți să zici? ci atunci ia să vedem și să ne socotim ca să vedem ce roade au avut cele 7 trâmbițe pâna astăzi și ce roade ați adus voi în jegoana asta a voastră pentru vînarea de vânt plini-pline fiind voi de înțelepciunea asta de sub soare care nu e altceva decât deșertăciune a deșertăciunilor și vânare de vânt! așa cum zice eclesiastul... deci ia să vedem? să punem în cumpână? aveți voi oare cumpănătare ca să nu se răstoarne toată tătărășenia? mai bine vă liniștiți deși cam știu ce mă așteaptă... îmi dau seama ce vă coace mintea...
o să ziceți iar și iar că eu susțin! că eu susțin tot felul de născoceli din mintea aia a voastră...