View Single Post
Vechi 22.02.2010, 15:55:43
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Sfantul Teofan Zavoratul spunea: "Biserica se roaga pentru fiii ei sa-si pastreze credinta si sa izbandeasca in ea; iar pentru cei ce se afla in afara ei, se roaga sa se intoarca la credinta si sa se uneasca cu ea. De vreme ce adresarea aceasta trebuie sa se savarseasca aici, pe pamant, atunci si puterea acestei rugaciuni se limiteaza la sederea pe pamant a celor pentru care se savarseste rugaciunea." Iata un motiv pentru care nu ne este ingaduit sa ne rugam in Biserica pentru cei adormiti intr-o alta credinta, cu atat mai mult sa savarsim o slujba pentru ei, ei nu fac parte din trupul tainic al lui Hristos, nu sunt fiii Bisericii.

Lucrurile se complica in momentul in care imi moare tatal care nu era ortodox. Eu nu as putea sta nepasator in acest caz. Nu vad nimic rau in a ma ruga acasa pentru el.

Pai ce credinta e aia care nu-ti ingaduie sa te rogi pentru mama si tatal tau dupa ce au murit?... Pentru ca la sectanti nu mai conteaza; gata, tot ce ai facut sau n-ai facut a fost cat ai trait. Dupa aia, nu mai are nimeni nici o putere. Oare asa sa fie?... Eu cred mult in rugaciunile pentru cei adormiti; si chiar cred ca ii ajuta