Imi dau si eu cu parerea. Da, poate ca nu ar trebui comentata Biblia, pentru ca s-ar putea ca unii sa o interpreteze gresit. Totusi, eu imi asum acest risc. Va place sau nu, eu chiar incerc sa o interpretez. Culmea e, ca desi nu am citit carti ortodoxe de specialitate, care sa ma convinga de adevarul spuselor din Biblie, am ajuns singura la aceasta concluzie. Tot ce trebuie sa faci, e sa fii obiectiv.
Si incercati sa aplicati ceea ce scrie acolo, doar teoria si vorbele in vant nu ajuta la nimic. Doar atunci, dupa ce aplici, incepi sa-ti dai seama de unele semnificatii. Oricum, Biblia e atat de complexa si poate fi privita din atatea perspective, incat n-ar trebui sa ne deranjeze faptul ca prezinta si o perspectiva istorica. Sa-i lasam pe cei care vor sa o cerceteze in acest sens, sa o faca. Oricum, nu cred ca ii putem convinge sa o cerceteze si altfel decat prin puterea exemplului. Vorbele goale nu ajuta la nimic. Cum ar fi fost ca Iisus sa apara in fata multimii si sa spuna: "Eu sunt Fiul lui Dumnezeu", nu l-ar fi crezut nimeni. Asa, prin exemple, ne-a dovedit-o.
Si, o intrebare. De ce isi spune Iisus "Fiul Omului"?
Cat despre Scriptura, sunt atatea lucruri de spus, incat ar trebui sa se scrie carti. Si, sa fim seriosi, nici exagerari de genul o carte pentru un verset. Ar trebui sa apara niste explicatii cu trimiteri la alte carti, pentru cei interesati. Traim intr-o lume in care nu mai avem timp sa citim carti intregi, o lume prea grabita careia trebuie sa-i facem fata.
|