Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM
Pai nu stiu daca e mare lucru, oare nu pe asta se bazeaza si cei care isi bat joc fara sa le pese prea mult...si numai cand sunt prinsi " manifesta pareri de rau"?
Stii cum e, cand sotul nu cunoaste limitele sotiei...i le stabileste el, fara sa ii pese de ce e in sufletul ei de fapt...iar asta nu e ceva normal si nici crestinesc! Orice om trebuie sa stie ca celalalt poate fi si dezamgit si sa poata vedea lucrul asta...si nu sa il prosteasca cum are el chef, doar pentru ca vede ca e loc berechet!
|
aici vorbim de patima. eu stiu ce inseamna patima fumatului, stiu ca la prima vedere este o patima banala, nu costa foarte mult, nu deranjeaza f mult, multi fumeaza deci nu pari ciudat, etc... dar este o patima. multi se fac ca nu pricep, se fac ca nu vad, te lasa in pace, sau din contra devin agresivi si-ti comanda sa te lasi..... tu ca fumator, stii ca e un pacat, stii ca-ti face rau, stii ca il superi pe cel de langa tine, dar.... fumezi in continuare. deci ce faci iti bati joc, si din cand in cand ai mustrari de constiinta si parere de rau. ... ei, aici intervine dragostea celuilalt pentru tine, fara ea ramai cu patima... eu am fumat multi ani, sotul meu se lasase de 4 ani, si eu continuam cu patima mea....cum era daca nu ma trezea la realitate, daca nu ma iubea, daca nu-mi vroia binele? ori ma tolera si nu-i pasa, ori isi cauta o nefumatoare. simplu.
cazul de fata e mai grav, dar tot despre o patima e vorba, care poate vindecata sau nu. cati nu si-au batut joc de Isus si el ii iubeste si acum. daca sotia lui il mai iubeste si crede ca mai poate repara ceva sa o faca, daca nu sa vorbeasca cu duhovnicul ei si sa-i dea de cap. eu de asta tot insist si spun :inca il mai iubeste.... fiecare din noi stim, ca vrem sau nu sa recunoastem, cand cel de langa noi greseste. daca prima data a pierdut , stai cu ochii pe el ca pe butelie, pentru la suma asta deja incepi sa realizezi ca-i patima, dar increderea in cel de langa noi ne orbeste si nu vedem realitatea asa cum e.
eu sunt de parere, poate ca-s naiva, acolo unde mai exista iubire poate fi si cale de indreptare...