Citat:
În prealabil postat de alex190
dar mie lucruri nu mi se par corecte.uite:de ce o femeie e intotdeauna mai asuprita daca face aceeasi greseala ca un barbat?nu e nimeni perfect!de ce femeia trebuie sa plateasca pt tot?stii sa imi explici?
|
Cred ca ar trebui sa dai niste exemple pentru a fi mai bine inteleasa si a ti se raspunde mai exact. Pentru tunderea in monahism si preotie ai primit deja raspuns. Ce alte "discriminari" te mai framanta? S-ar putea sa ai dreptate cu unele lucruri, nu traim intr-o societate perfecta (este imposibil in aceasta viata).
Diferentele de tratament sunt in cele mai multe cazuri date de diferentele constitutive dintre barbat si femeie. Si nu intotdeauna sunt in defavoarea femeii, cum crezi tu. Ceea ce este usor pentru un barbat, poate fi greu pentru o femeie si reciproc. Fiecare cu ce l-a daruit Dumnezeu, trebuie numai sa foloseasca conform firii.
Clausemi a explicat foarte frumos ce presupune casatoria crestina, cu specificul fiecarei parti. Daca si barbatul si femeia ar asculta de legile firii, s-ar evita conflictele artificiale si frustrarile.