View Single Post
Vechi 23.03.2007, 14:03:52
Clausemi
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de iosif
Spovedanie - marturisirea pacatelor. De ce este necesara spovedania si cum se face o adevarata spovedanie?
Spovedania este Taina prin care credinciosul primeste de la Dzeu iertarea pacatelor marturisite duhovnicului cu zdrobire de inima si cu hotararea de a nu le mai face.
Aceasta Taina a fost fagaduita de Mantuitorul Apostolilor: "Adevarat graiesc voua: Oricate veti lega pe pamant,vor fi legate si in cer si oricate veti dezlega pe pamant,vor fi dezlegate si in cer" (Matei 18.18)dar a fost instituita dupa Inviere,cand Hristos a zis ucenicilor:"Luati Duh Sfant,carora le veti ierta pacatele se vor ierta lor si carora le veti tine,vor fi tinute" (Ioan 20,22-23).
Spovedania are doua efecte: primul efect este iertarea pacatelor si reasezarea celui ce s-a spovedit in starea harica din care cazuse,iar al doilea este usurarea si linistea sufleteasca .
Pentru ca Spovedania sa aiba aceste efecte,cel care se spovedeste trebuie sa faca o marturisire sincera,sa ia hotararea de a nu mai pacatui,sa aiba nadejde in mila si bunatatea lui Dumnezeu si sa-si indeplineasca canonul dat de duhovnic.Duhovnicul este medicul sufletului tau iar canonul pe care ti-l da este medicamentul...pt acest motiv e bine sa fii statornic la acelasi "doctor" care-ti stie problemele si sa-ti iei "tratamentul" asa cum ti l-a prescris...facand exact ce ti se spune,singur vei simti remediul.
Mi-a placut mult ce a spus Sovi mai sus :" am impresia ca dracul care te opreshte de la spovedit, te amana, tocmai ca tu apoi sa te grabesti si apoi sa te spovedesti una dupa alta dar sa nu te schimbi si atunci caderea este mai dureroasa si reintoarcerea la cele bune si mai grea... Deci eu raman la parerea ca trebuie sa te spovedeshti si sa ceri ajutorul oricand in cursul schimbarii, si cum suntem slabi, ca suntem, este bine... sa fi sincer, sa pui bun inceput schimbarii tale in bine si sa ceri si un ajutor potrivit si prin spovedanie... dar sa evitzi pe cat posibil SPOVEDEALA. Eu nu am cum sa intzeleg acest sa te spovedeshti des, cred ca e vorba sa te pazeshti des si sa cazi rar..." MINUNAT SPUS!
Orice pacat se poate ierta prin pocainta,oricat ar fi el de grav, dar intoarcerea trebuie sa fie pe masura greselii.Un om care se caieste cu adevarat se poate ridica pana la desavarsire,pana la Imparatia Cereasca...marturisirea pacatelor este insotita de o anumita doza de rusine...tocmai aceasta rusine,care pe multi ii retine de la Spovedanie,are darul sa ne impace cu Dumnezeu.

Reply With Quote