Citat:
Īn prealabil postat de sophia
Mie imi scriai Andreicozia?
Dar eu nu vreau confirmari, ci doar sa nu mai emitem ciudatenii si sa negam credinta.
Nu stiu, mie nu mi se pare corect ce se spune pe unele topicuri.
Se tinde sa se faca din credinta o poezie, o metafora, o iluzie chiar si asta face rau oamenilor, pentru ca multi o percep (si) in alt fel, mai material sa spunem, mai real.
Sa le spui lor, ca Dumnezeu este in ei si ca nu exista, nu pricep, cum nici eu.
|
1- Pentru unii,
ciudatenie poate parea si o bicicleta, desi ea e inventata de mult, doar ca omul a trait intr-un anumit mediu si nu a apucat s-o cunoasca. (Scuze, iar ma folosesc de metafore. Dar daca faci apel la cunostintele tale, Mantuitorul intotdeauna folosea astfel de exemple, care in aparenta, pareau extrem de greu de decodat)
2 - Tie nu ti se pare corect! OK, am inteles. Dar esti cam izolata in pozitia asta!... Fii si tu un pic mai deschisa! Ce sa facem noi, daca tu nu tii pasul cu timpul? Sa incepem cu geneza?
3- Cei multi (nu stiu la cine te referi, dar ei nu se afla pe forumul nostru, cu certitudine) care percep pe Dumnezeu real si material, au o problema, dar nu cred ca tine de perceptie, ci de altceva!
4 - Si, da, ai dreptate! Chiar ma gandeam sa le spun si lor chestiile astea! E o idee stralucita! Aduna-i si spune-le ca am o vorba cu ei. Dar, pentru Dumnezeu, ocupa-te mai cu atentie de tine, si lasa-i pe ceilalti, ca nu cred ca-ti poarta vreunu' grija!...