Citat:
În prealabil postat de The_Fallen
Problema este ca sunt oameni, sectanti, catolici, eretici, pagani care posteaza aici ca sa se lamureasca cu privire la unele lucruri.De ce li se inchide usa?Nu intreaba neaparat din rautate, iar ineptiile eretice si intrebarile puerile pot sa fie determinate de lipsa totala de cunoastere a religiei crestine, stereotipuri diseminate de catre presa/tv sau altceva. Am postat la un moment dat, ani in urma, pe siteuri pagane, unul chiar satanist, pentru a ma lamuri cu privire la acei oameni chiar de la sursa...si in ciuda faptului ca intrebarile mele erau chiar penibile (mi-am dat seama dupa ce am aflat cum stau lucrurile si le-am comparat cu ce credeam inainte) mi-au vorbit politicos si civilizat, unde nu au explicat au dat linkuri catre siteuri/articole care explicau clar, cu "punct si cu liniuta" cum se zice, ceea ce vroiam sa aflu.
Asa ca de ce nu si aici?De ce sa le inchidem usa in nas celor care nu sunt crestini?In ciuda numelui siteului sau tocmai din aceasta cauza vin altii aici ca sa intrebe diverse...
|
depinde ce intelegi prin civilizat? ti s-a parut ca am nu vorbit civilizat sau politicos? multi, vorba parintelui Arsenie, pun intrebari de curiozitate si ispitire si nu de folos. aici este un site crestin ortodox, care nu are toleranta fata de eretici. un eretic/sectar nu are de ce sa se supere, daca ar cunoaste ce inseamna sa fii ortodox. daca la un eretci 1+1=2 sau 3, la un ortodox, nu merge asa. spune-mi cati din cei eretici de aici au venit sa invete ceva? cati ii intereseaza cu adevarat ortodoxia? eu pot intra pe un site sectar, pot pune niste intrebari, dar daca vad ca nu-mi place secta respectiva, ca nu avem puncte comune, ma retrag, nu ma apuc sa insist sa le deschid ochii cu ortodoxia mea. trebuie sa citesti cateva ceva despre ortodocsi practicanti, ca sa intelegi de ce nu-s tolerati ereticii. poti sa citesti si raspunsurile ereticilor care intrec de multe ori bun simtul si modul civilizat.
ca un punct de plecare ar fi sa intelegi cu ortodocsi nu au intelegere pentru eretici, dpdv al credintei. in particular poate sa-l ajute cu o vorba buna, un medicament, etc, dar cand e vorba de credinta.... devine sabie.