Citat:
În prealabil postat de hmiron
Cred ca e destul de simplu de explicat cum sta treaba cu sexul in familia crestina ideala: numarul de partide de sex este egal cu numarul copiilor din familie.
Mie mi se pare ingrozitoare perspectiva asta. Va rog sa ma corectati daca nu am dreptate in privinta calculului.
|
Cam asa stau lucrurile in teorie . Dar dupa cum nu toate familiile au 20 de copii , sunt 2 explicatii: ori se feresc intr-un mod sau altul ori abstinenta ani de zile. Inclin sa cred ca prima varianta e mai valabila procentual.
Uneori sunt si cazuri de femei care au nascut 7-10 copii si au si cateva avorturi la activ. Deci nr. mare de copii nu inseamna neaparat ca nu au mai existat si ,,fereli´´.
Sincer va spun, mie mi se pare aproape imposibil sa ai relatii sexiuale numai pt. a ramane insarcinata. Ar rezulta cam o relatie sexuala pe an si foarte multi copii. Ramai insarcinata, nu mai ai relatii un an, apoi iar ramai, iar pauza un an si tot asa.
Mai sunt si exceptii in care femeia nu este fertila, dar in general, cam asa se intampla.
Iar daca devii abstinent ani de zile pt. a nu mai procrea si nici sa te feresti prinh metode ucigase( gen anticonceptionale), pana la urma tot la calugarie te intorci. Te numesti casatorit dar de fapt duci viata de calugar.
Lucrurile astea nu se discuta cu tinerii care vor sa se casatoreasca, le auzi ,,pe la colturi´´, fiecare dupa ce isi pun pirostriile se descurca cum poate.
Mi se pare f complicat sa impaci si capra si varza( canoanele si viata de cuplu).