View Single Post
Vechi 23.02.2010, 10:30:03
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caliyo Vezi mesajul
Majoritatea familiior crestine pe care le-am cunoscut eu au conceput copilul de cum s-au luat. In maxim 2 luni , respectiva a ramas insarcinata. Si apoi au mai avut vreo 2-3 copii aproape ,,pe bandaŽŽ pana cand s-au gandit ca ar cam fi cazul sa se opreasca. Greutatile materiale isi spun cuvantul. Chiar daca la inceputul casniciei esti plin de avant, ca o sa faci toti copiii pe care ti-i da Dumnezeu ( adica fara sa te feresti, avortul iese din discutie), pe parcurs iti mai schimbi parerea...
Eu ii admir pe cei care au taria de a face 5-10 copii, dar nu stiu cati dintre noi avem puterea asta.
Si se mai pune si problema celor care nu mai pot avea copii. Ei ce-ar trebui sa faca? sa nu mai aiba relatii intime? Usor de spus...dar greu de realizat
Dar de unde vine totusi ideea ca ar trebui sa ai relartii sexuale numqai pentru a avea copii?
Este o idee venita din catolicism. Nu are de-a face cu ortodoxia.

Eu asa am invatat de cand ma stiu, ca pentru Bisreica ortodoxa, casatoria nu este numai pentru nastere de prunci, ca unirea trupeacsa este in primul rand pentru unirea cuplului, este o forma a draostei si a unirii. Sigur, consecinta ei naturala este in general conceptia si se spune ca este egoist sa refuzi din principiu a avea copii (daca nu ai un motiv foarte intemeiat), insa nu s-a spus nicaieri in ortodoxie pana in acest tulbure secol 20, daca nu ma insel, ca un cuplu nefertil ar trebui sa se abtina, sau ca un cuplu trecut de varsta conceoptiei ar trebui sa traiasca 'ca fratii'.
In ceea ce priveste evitarea de a avea mai multi copii decat putem duce, exista si 'fereala' cunoscuta din strabuni (intrebati-i pe parinti sau bunici, care au avut numai 2 copii; uin general ei sunt mai pudici si nu vorbesc despre asta), pur si simplu evitarea zilelor fertile. Este foarte eficace, chiar daca nu suta la suta (combinata cu metode moderne de masurare a zilelor fertile, este chiar aproape suta la suta eficace)

Sigur, daca un cuplu este atat de puternic si in credinta, si in forte fizice si psihice, ca sa aiba cati copii le trimite Dumnezeu, pot avea si 10-15 de copiii daca sunt fertili si nu se feresc... Nu este insa o situatie potrivita pentru orice familie.
Dumnezeu ne vrea intelepti. Ce este rau in a iti da seama cu smerenie cat te tin puterile? In viata ni se mai cere si dreapta socotinta, care este o virtute.