View Single Post
Vechi 23.02.2010, 11:23:27
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mariusica Vezi mesajul
Pai ce facem?
Vorbim de viata oamenilor, de sacrificiile lor?
Sau de credinta lor?
Ei uita sa treaca multe in acel scurt istoric. Spre exemplu ca au cochetat, la un moment dat, cu secte. Nu mai stiu foarte bine, dar parca erau evanghelisti.
BOR-ul nu ia pe nimeni sub obladuire, daca nu stie exact cu cine are de-aface. nu merge cu daca si parca. eu nu am auzit ca Oastea Domnului sa aiba gandire sectara, sunt in schimb foarte conservatori. dar despre visaroinisti e nasol, parintele Visarion din pacate a fost amagit de diavol. uite pe ce isi baza credinta:

"Visarion se pretinde, el însuși, purtătorul unor revelații primite direct, în urma unor „arătări”, viziuni. În predici, reproduce astfel de mesaje, prezentând dialoguri între Dumnezeu, Maica Domnului, îngeri, diavoli, sfinți, fără bază biblică și patristică. Abuzează de digresiuni, povești și descrieri imaginare, care fac, însă, deliciul adepților. Nu în ultimul rând, creează o psihoză eminamente sectară prin descrierile îngrozitoare ale sfârșitului lumii, ale chinurilor iadului etc. Are, însă, și meritul de a îndrepta adepții pe calea moralității, prin combaterea aspră a păcatelor și viciilor"