Cozia draga ce sa spun?...norocul tau ca nu ma vezi.
Eu am predat religia si istoria religiilor imediat cum am terminat Facultatea...(o mica paranteza,sustin ce a spus mai sus odin lui Mirean).Citind ce spui am avut senzatia ca nu vorbesti tu...tu stii pt.ce se pregatesc studentii de la pastorala? dar studentii de la litere-teologie? dar cei de la asistenta sociala -teologie? sau cei de la patrimoniu cultural? Crede-ma ca e ceva diferenta intre toate aceste sectii.
Pastorala se ocupa cu pregatirea tinerilor doritori sa devina PREOTI.
Literele......: PROFESORI.
Asistenta sociala.............: ASISTENTI SOCIALI (nu dezvolt acum ce inseamna asta).
Patrimoniu cultural..........:RESTAURATORI SI PICTORI(presupun,nu stiu prea bine...cand eu am facut facultatea nu exista nicaieri in tara aceasta sectie in cadrul Fac.de Teologie).Fiecare sectie in parte are materii mai mult sau mai putin despre religie si teologie ortodoxa si in mare parte au materii de specialitate dupa profil, fiecare sectie are materiile pregatitoare pt studenti in functie de profil si ce au de facut dupa absolvire(sper ca ai inteles ce am vrut sa spun).
Citeam ce scrii si ma gandeam la preotii care nu mai stiu cum sa castige bani si cam atat...ca practic cam asta fac cei din provincie in loc sa se ocupe de parohie si de bunul mers duhovnicesc al obstii pe care o au in grija...motiv pt care satele noastre sunt pline de sectanti.
Eu cred ca tu din prea mult zel cam amesteci indatoririle pe care le are fiecare absolvent de Teologie in parte...nu mai spun ca sunt preoti(adica marea majoritate la tara) care nu au nici studii superioare.
Si acum am o curiozitate :pt.ce s-au infiintat atatea sectii in Teologie daca absolventii nu-si pot face datoria mai departe in meseria aleasa pt ca sunt cate unii ca tine inventivi? sau tu crezi ca aceasta Fac.o faci ca n-ai ce face altceva?...iti face placere sa pierzi timpul sau sa te afli in treaba? ce facem cu tinerii absolventi(indiferent de Fac.pe care o termina)? Ei cum pot capata experienta daca nu li se ofera sansa?
Absolut gresit pui problema.
Un preot nu trebuie sa devina mai bun sau mai nu stiu cum stand intr-o clasa de copii...
Vorbesti de strategii pedagogice...ai impresia ca preotul le are? Sincer ma abtin.
Vorbesti despre indoctrinare si spalarea creierelor...scuze dar nu asta este scopul si datoria prof.de religie,folosindu-se de faptul ca are in fata copii sa-i indoctrineze si sa-i oblige...datoria ta este sa-i informezi in ceea ce ei nu stiu si sa le argumentezi cat mai pe inteles ceea ce le spui, sa le fii exemplu in tot ce le spui si sa-i lasi sa decida ce vor sa faca cu informatia primita.
|