cutremurmurele continuă:
Citat:
Citat din Vsovi:
“...cum nu? poi iată că mai sus ați afirmat-o din nou! zicând la fel ca jidovii că scriptura VT nu vorbește despre Iisus Hristos, Cel născut din pururea fecioară Maria.”
|
Replică: Nu-i adevărat, n-am spus niciodată că “scriptura VT nu vorbește despre Iisus Hristos”. Dacă am spus așa ceva, ar trebui să poți arăți unde anume, și chiar te invit s-o faci.
Citat:
Răspuns:
N-ai zis, da, dar nici eu nu am zis că tu ai zis exact asta ci că din ce susțineați ca să batjocuriți ori ca să vă demonstrați talentele născocitive ca să persiflați, ca să osândiți cu tot felul de lucruri absurde, am zis că aia reise din ce am analizat pe cele trei citate, două din CLD și unul din NT, ceea ce se poate constata la modul cel mai clar, că e exact ceea ce am scos eu la lumină, și dacă nu crezi te rog frumos să recitești, ca să te scoți din eres.
|
Citat:
Citat din Vsovi:
“Păi a fost întâmpinat abea după 40 de zile la Templu, voi de ce spuneți ca a scris CLD că a fost întâmpinat și cu ocazia botezului tot la Templu?”
|
Replică: Pentru că exact așa a scris “Cuvântul lui Dumnezeul de la Pucioasa”:
“[...] ziua când părinții Mei M-au dus la opt zile după nașterea Mea să fiu tăiat împrejur în trup, după datina legii, și Mi-au pus numele Iisus, [...], și a văzut bătrânul Simeon în ziua aceea mângâierea lui Israel, [...], și M-a luat el în brațe și M-a binecuvântat și Mi-a zis: "Cu ochii mei văd mântuirea Ta, gătită înaintea popoarelor spre luminarea lor....”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” din 14-01-2010)
Citat:
Așa vreți voi să pricepeți, viceversa: iată eliminând Duhul proorociei acum prin trunchiere, deci e același duh eretic care vă poartă și acum susține că așa este scris, și că așa susține CLD că bătrânul Simeon a fost la Templu și de Tăierea împrejur, atunci hai să vedem citatele dacă susține așa ceva:
“Am în coborârea Mea de azi pe marele ierarh Vasile, și am încă în amintire ziua când părinții Mei M-au dus la opt zile după nașterea Mea să fiu tăiat împrejur în trup, după datina legii, și Mi-au pus numele Iisus, așa cum îngerul M-a numit prin vestirea lui, și a văzut bătrânul Simeon în ziua aceea mângâierea lui Israel,după cum Duhul îi vestise lui că nu va gusta moartea până ce nu va vedea pe Unsul Domnului, și M-a luat el în brațe și M-a binecuvântat și Mi-a zis: "Cu ochii mei văd mântuirea Ta, gătită înaintea popoarelor spre luminarea lor, iar acum, Stăpâne, slobozește pe robul Tău în pace, după cuvântul Tău".”(Citat din “Cuvântul lui Dumnezeu” din 14-01-2010)
„27.Si din indemnul Duhului a venit la templu; si cand parintii L-au adus inlauntru pe Pruncul Iisus, ca sa faca pentru El dupa obiceiul legii,
28. el L-a primit in bratele sale si a binecuvantat pe Dumnezeu si a zis:
29."Acum slobozeste in pace pe robul Tau, Stapane,
dupa cuvantul Tau,
30. ca vazura ochii mei mantuirea Ta
31. pe care ai gatit-o inaintea fetei tuturor popoarelor,
32. Lumina spre descoperire neamurilor
si slava poporului Tau Israel".
33. Iar tatal si mama Sa se mirau de cele ce se graiau despre El.” (Citat din Luca 2)
Din cele două citate se constată clar, că bătrânul Simeon nu a fost la Templu sau la sinagogă cu ocazia tăierii împrejur ca să grăiască ceea ce a grăit, căci altfel din Luca 2.33. reiese că nu se puteau mira tatăl și mama Sa de cele ce se grăiau despre El, căci le-ar mai fi auzit cu urechile lor și înainte cu 40 de zile...
Deci reiese clar că nu este momentul confundat, adică confuzie între momente cum ați afirmat voi absurd, ori încurcătură ori eres, ci rezultă din diferențele textului rostit de Bătrân în cele două momente diferite, și rezultă din timpii verbelor folosiți că la 8 zile văzuse în Duhul și primise Duhul Mângâietor al Domnului care atunci venise peste el, primind Mîngâierea lui Israel:
"Cu ochii mei văd mântuirea Ta, gătită înaintea popoarelor spre luminarea lor, iar acum, Stăpâne, slobozește pe robul Tău în pace, după cuvântul Tău" la 8 zile de la nașterea pruncului Iisus
"Acum slobozeste in pace pe robul Tau, Stapane, dupa cuvantul Tau, ca vazura ochii mei mantuirea Ta pe care ai gatit-o inaintea fetei tuturor popoarelor, Lumina spre descoperire neamurilor si slava poporului Tau Israel". după încă 40 de zile
Se vede clar diferența de aspect, de conținut, și anume că urarea finală, a fost mult mai frumos tocmită cu ocazia plinirii proorociei! și apare ceva nou: slava poporului Tău Israel!
Deci concluzia este clară, prima dată a zis „cu ochii mei văd” iar a doua oară a zis „văzură ochii mei” căci se plinise „acum” proorocia dată prin vestire îngerească de la Duhul Sfânt cu mult înainte... „acum” venise Mesia în lume, în taină căci nu sosise vremea lui Ioan Botezătorul ca să fie El arătat lui Israel.
|
continuare mai jos
Last edited by vsovivi; 23.02.2010 at 19:07:28.
|