View Single Post
Vechi 23.02.2010, 19:18:36
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Apoi Vsovi mă citează pe mine ca apoi să poată să mă comenteze îndată.

Citat:
cum adică apoi mă citează ca să mă comenteze îndată? poi ce eu pe tine te comentez? ce rău mi-ai făcut ca să te iau la comentarii? sau ce am eu cu tine ca să te citez ca să te pot apoi comenta? Păi cu asta vă ocupați voi, MM și Estera, deci nu arunca pe mine obiceiul tău, ci eu doar v-am răspuns, eu nu vă comentez și nu demonstrez nimic, că-s sătul de lenectuali, (la mine mă refer), nu advocățesc, ci mă doare că tocmai eu m-am găsit să vă lămuresc (mă doare că precis o să mă mîndresc)... e din simplă mărturisire fără să urmăresc prozeliri sau contra prozeliri fățarnice... sper, și nu mi-ai greșit mie cu nimic, așa că de ce să te iau la puricat? de ce să te demonstrez de ceva rău? poi eu doar v-am scos la lumină că vă poartă duhul ereziei, duhul necurat al nascocelilor eretice pe care le aruncați nonșalant în cârca altora ca să aveți apoi pe cine osândi și persifla... și v-am demonstrat ca să puteți să ieșiți la Lumină... realizând și voi în mod clar că e așa cum zic eu... adică nu eu, ci se știe doar că Domnul ne cheamă pe toți afară din mlaștină și să lepădăm cura cu păcură... deci nu-s mai bun și nici atât de nebun ca să fac ce a făcut tata când s-a îmbătat. (A râs)
Iată acest citat:

MM:
“Problema era cu totul alta: în ce zi L-a văzut Simeon? Noi afirmăm, după cuvântul Bibliei, că Simeon L-a văzut la 40 de zile de la naștere, acesta fiind timpul când părinții Îl aduc la Ierusalim pe Iisus Pruncul, în vederea respectării unei obligații din Lege. Tu afirmi că Simeon cel din Ierusalim L-ar fi văzut pe Iisus și mai înainte, adică la 8 zile, atunci când Pruncul a fost tăiat împrejur în cetatea Nazaretului.”

Iar comentariul lui Vsovi la citatul meu sună așa:

Citat:
“Nu eu afirm, nu pucioșii, ci Cuvântul lui Dumnezeu se mărturisește!!! pe Sine și ale Sale și acesta e Duhul Proorociei!!! “
Citat:

Replică: Păi “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” nu este lansat de pucioși? Deci ei afirmă toate inovațiile lor și apoi le atribuie lui Dumnezeu și le lansează ca noutăți proaspăt sosite din cer.

Citat:

Răspuns:
Dar voi cum faceți? Pe tot Cuvântul lui Dumnezeu, Îl pricepeți pe dos voit, viceversa, afirmând mereu că ați descoperit Aberica, adică eresuri, și născociți apoi tot felul de motivații explicative, argumente, citate, miștocăreală ca să ziceți că nu e de la Dumnezeu ci de la oameni, atribuind voi Domnului ori pucioșilor tot ceea ce voi ați crezut că reiese din text zicând că ei susțin, toate cu scopul clar de a decredibiliza și a persifla, căci un nenia v-a făcut să fiți voi sigure că pucioșii mint ori inventează, deci că e sectanți... Păi vă întreb: dar dacă ei nu mint, și dacă va mărturisi cândva însuși Domnul înaintea voastră că El a fost, și El este, atunci ce o să se întâmple cu voi? dar cu cei care ar fi crezut dacă nu insistați voi să vă demonstrați „talentele” și ar fi ajuns sfinți? Deci până când nu există motive de îndoială, ori păcate îzvorâte din fapte și roade, care ar apare vădit din aplicarea practică a CLD în viața creștinului, ci iese viață neprihănită, smerenie, dragoste, Har, ascultare, dreptate, dragoste smerită și neprihănită și mai ales îndelungă răbdare, până atunci avem datoria ca orice creștin, să fim siguri că e de la Dumnezeu dăruit CLD și trimis la noi și nu de la oameni născocit așa cum susțineți voi mințind... căci chiar dacă ar fi născocit de la oameni este scris că „fără Mine nu puteți face nimic” deci ce ar rodi o sămânță aruncată în pustiu fără apă și fără dragoste curată? deci pentru ce vă îndoiți crezând că e de la cel rău? Căci prin credință, citind, vei constata că nu ai cum să nu vezi că așa ceva nu poate fi de la om sau de la amăgitor sau de la ispititor. Cine ar putea crea perfecțiuni mai mult decât perfectul? dacă ar fi un simplu om; iar dacă ar fi manipulat de duhul mândriei luciferice atunci cum se face că cele 7 trâmbițe au fost și sunt oameni ascultători și smeriți care au mărturisit până la sfârșit dreapta Credință și Duhul Proorociei? căci dacă ei nu fac parte din Biserica Ortodoxă atunci vă întreb eu pe voi cine poate fi numit ortodox în ultimii 55 de ani?

Apoi Vsovi se pronunță asupra venirii lui Simeon la Hristos și afirmă că la 8 zile de la Nașterea Pruncului, Simeon L-ar fi văzut pe Prunc în Duh, nu aievea. Mai interesant este să ne explice el cum de L-a purtat el atunci pe brațe, în Duh, pe prunc? Și cum L-a binecuvântat în Duh, înainte de a fi adus Pruncul la el, în Trup, la 40 de zile, ca să-l întâmpine? Și încă, o întrebare la care Vsovi s-a ferit să răsăpundă: la 40 de zile L-a binecuvântat a doua oară pe Prunc (adică, prima oară nu era “destul de suficient”)? Și iată ce zice Vsovi despre acestea:

Citat:
“Ce rost mai are să mă pronunț eu când s-a pronunțat însuși CLD? Păi se pare că a venit special DUHUL la Simeon și așa l-a văzut Simeon în ziua aceea pe Prunc la 8 zile ''... și M-a luat el în brațe și M-a binecuvântat și Mi-a zis: "Cu ochii mei văd...'' închid citatul '' că mie așa îmi pare că se înțelege din ce au postat pucioșii din CLD.”
Citat:

Răspuns:
Citat:
Oare de câte ori vă binecuvintează pe voi un părinte sau un preot într-o zi? dar să știi că Domnul nu binecuvintează duhrile rele ci Duhul păcii se întoarce de la cei răi și necredincioși și păcătoși căci Binecuvintarea rămâne doar peste cei fără prihană și umiliți și smeriți, iar cei mândrii, bogații, îngâmfații, necredincioșii ieșind afară cu mâinile goale...

Cum? așa cum este scris! așa cum se primește și se trăiește... mărturisirea lui Dumnezeu.

Last edited by vsovivi; 23.02.2010 at 19:20:52.