View Single Post
Vechi 23.02.2010, 20:28:24
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

mariamargareta :
Apoi Vsovi mă citează din nou pe mine ca apoi să poată să mă comenteze.

Citat:
parcă am mai auzit odată asta; și acuma o realifici prin repetarea la nesfârșit a minciunii așa mișelește, în mod pavlovian? ca la partid? ți-am răspuns mai sus. „orice minciună mare devine adevăr în mințile fraierilor dacă o repeți suficient de mult, la nesfârșit”

Iată acest citat:

“Ceea ce a stârnit nedumeriri a fost faptul că Pucioșii au afirmat pe 14 .01.2010 că Simeon l-a întâmpinat pe Iisus în acea zi”

Și iată comentariul lui Vsovi la acest citat:

“Nu pucioșii au afirmat, ei au postat ci voi susțineți că ei au afirmat și așa m-ați păcălit că ei ar susține născocelile pe care le înțelegeți voi din texte... deci voi afirmați că ei ar fi afirmat! NU, ci este scris în TEXT ceva iar vouă vi se pare că ați descoperit Aberica!”

Păi dacă au postat ceva, acel ceva nu înseamnă că l-au afirmat și confirmat? Că doar nu puteau să infirme, să nege ceva ce tot ei au postat la modul afirmativ, asta ar fi fost de domeniul absurdului sau schizofreniei.

Citat:
Nu au afirmat pucioșii absurditățile astea pe care le puneți voi în cârca lor, ei au postat și au confirmat ce au postat, iar voi născociți interpretări și apoi ziceți că ei susțin că ziceți că așa zic ei ce susțineți voi că ar reieși din texte, ca și cum ar susține cineva ceva așa în contra cuiva, dar ei doar au postat șia a crezut fiecare mai mult sau mai puțin din ce scrie acolo și au aplicat, iar ispiata desfrânării dialectice, pro ori contra vine ca răspuns la născocelile voastre, căzând credinciosul ba în erezie ba în mândrie... că omul caută să se îndreptățească pe sine și nu caută să facă voia lui Dumnezeu. Deci nu mai repeta minciuni la nesfârșit fiindcă tot minciuni rămân chiar dacă o să te creadă toată gLumea, dacă ai reușit să-i păcălești pe toți până la Unul! Iar schizofrenia, adică ruperea minții de la cele gLumești ori de la păcate este calea smereniei, dar stiința medicală, analizând păcătoșii ca pe cobai a găsit că e rău ceea ce la Dumnezeu e bine și i-a înfricoșat pe oameni etichetîndu-i cu diagnostice pe care nimeni nu le înțelege dar tuturor le este frică să nu cadă blestemul pe ei... nu e nici o schizofrenie ci e o gogoriță prin care te privesc ceilalți, fiindcă tu nu mai păcătuiești așa ca ei, ca pe un ciudat, și ca să se dea ei uni te etichetează în fel și chip... așa ca pe la medici sau pe la oamenii de știință... analiștii economici adică.
Apoi Vsovi se repetă în acest raționament irațional. Mai întâi mă citează pe mine:

Citat:
asta de unde ai scos-o cu iraționalul? sau mereu te afli în treabă ca să introduci obiceiuri și năravuri în curțile altora... deci e clar, mă repet la nesfârșit irațional, deci e clar că sunt schizofrenic, poi nici nu vreau să fiu rațional, căci cu rașia se ocupă cei ce au raționalizat lucrurile lui Dumnezeu, dându-le ei mai nou, împărțindu-le pe bani, pe datorie... deci raționalismul îl găsești în apus, aici în răsărit ai deaface cu duhovnicia, cu Harul
“...(căci așa au spus: “...în ziua aceea...”) în care Pruncul a fost tăiat împrejur,...”

Apoi, Vsovi comentează la fel de rațional: “nu au spus, ci au postat”. Păi n-au spus-o cu vorbe auzite, dar au spus-o cu cuvinte scrise, deci tot una este.

Citat:
nu este totuna, ci am susținut că ce au postat sunt cuvintele lui Dumnezeu, ei nu au spus, nu au scris nimic, ei au făcut muncă de prooroci, de scribi, de trăitori eventual, iar voi susțineți așa ca să scoateți că ei au inventat sau au interpretat ei sau au născocit lansând tot felul de lucruri... Deci nu ei ci voi ați comentat rațional... că v-am zis că ați exclus Duhul... și a ieșit ceva absurd, și v-am demonstrat.
Deci, zice Vsovi:

“...deci nu au spus ei, nu au spus pucioșii ci ei au postat! voi ziceți că ei au spus tot felul de interpretări ale voastre pe care le puneți în gura lor...”

Deci noi ne referim la ce au postat pucioșii, adică au spus cu cuvinte scrise, și numai așa comentăm, cele postate de ei.

Citat:
deci ei au postat și nu au spus ei cu cuvinte scrise ci le-a dăruit Cuvântul lui Dumnezeu și prin ei nouă și astfel au mărturisit ca orice prooroc ceea ce le-a dat Dumnezeu să mărturisească prin postare a textului după trecerea prealabilă din vorbire în scriere așa ca după dictare... deci nu au inventat ceva de la oameni...
Ca să fie mai convingător, îndată Vsovi își răsucește mintea în convulsii de delirium tremens de-l apucă frigurile și frica și ispita de a vorbi vorbe, dar recunoscând printr-un efort de sinceritate remarcabil că e dependent de stări onirice și că nu știe mai nimic, dar totuși aleargă:

Citat:
Se pare că acum ești medic psihiatru ce se ocupă de bețivi, poi la delirum tremens nu ai cum să fi dependent de stări onirice căci alea sunt coșmaruri, bețivii notorii fără alcool tare au stări de coșmar cu vedenii reale, iar dependența o ai în genere de plăceri și nu de stări de visare, deci la delirum tremens ai vise urâte și nu devi nicidecum dependent de stări onirice ci abea aștepți să bei ca să ieși din coșmaruri, deci iată că ești pe dinafară și cu medicina și cu psihiatria.

“...iar Pruncul Iisus a fost tâiat împrejur și botezat cu numele Iisus dat prin îngeri așa cum este scris... asta dacă crezi... că altfel iar o să zici că NU... și eu Ba da... dar eu nu zic Ba da doar așa după mintea mea... ci zic Ba da după ce dau cu născocelile primului gând răsărit de piatră iar dacă Piatra zice Ba da și ea, atunci e bine, altfel plâng și mă apucă frigurile și de frică mă pun pe corectat fiindcă iar m-am hazardat și am visat lăsându-mă ispitit ca să vă răspund. Deci nu eu vă spun Ba da că eu nu știu mai nimic... adică nimic făr nici un mai, căci nu este cel ce știe și nici cel ce aleargă...”

Citat:
Iar aici ți-am dat din teoria practică a părinților ce se luptă cu gândurile viclene, cu primii născuți ai babilonului, cu copiii din desfrînare, așa cum ar trebui să facă creștinul înainte de a grăi tot felul de minciuni și născoceli, nu e cazul meu, dar sper să ajung și acolo cândva, ci acum am doar mici încercări de a mă stăpâni de căderea în ispita ca advocățind să cad în mândrie și să vă hulesc pe nedrept... mândrindu-mă că iată am biruit bătătlia dar am pierdut războiul...
continuarea mai jos