View Single Post
Vechi 23.02.2010, 22:24:26
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
E foarte greu de acceptat, in mod logic, ca un mirean pacatos, dar care se pocaieste in ultimii ani de viata, sau poate chiar mai putin, poate sa "imparta" Raiul cu cei care si-au pus toata viata la picioarele Lui Iisus.
În mod logic, da. Numai că cele ale Domnului nu sunt în întregime logice. Nici ilogice nu sunt. Sunt a-logice. Cum e posibil ca un lucrător puturos care vine la cașcaval în ceasul al unsprezecelea să ia aceeași plată cu cei care lucrează de mult acolo ? Este ilogic. Aproape revoltător ! Așa a gândit și fratele cel mare al fiului risipitor: va să zică vine ăsta care a pierdut banii lui tata cu femei ușoare și a ajuns să mânce roșcove și tata pune de taie bunătate de vițel gras ??? E ilogic ! E revoltător ! Refuz să mai stau la aceeași masă cu un astfel de om și chiar cu tata ! Și uite-așa, din cauză că nu citise parabola ceasurilor, fratele cel mare a ajuns mult mai jos decât fiul cel risipitor. Și, dacă citim Cartea până la sfârșit, vedem că atât de mult a ajuns să își urască tatăl fiindcă a dat și altora ce credea că i se cuvine lui, încât l-a omorât.

Da ! E adevărat că sunt mule case în împărăția cerului ! Mai e asemănată împărăția această cu o masă de ospăț la care sunt multe locuri. Nu toate de același rang, dar vițelul gras este mult și ajunge pentru toți, ca să se bucure de el mai mult decât pot să gândească cu gândul. Noi nu știm după ce dumnezeiești criterii se face împărțeala pe locuri la masă. Părerea mea personală e că nu după "vechime", ci după sfințenie. Adică, cei care L-au iubit și din iubire Lui I-au slujit și la picioarele Lui au așezat viața lor vor sta mai aproape de el și chiar vor co-adminsitra împărăția Lui și cu El vor împărți moștenirea Tatălui Ceresc. Cei care vor îndeplini criteriile minimale pentru mântuire, care nu vor încălca Decalogul din teamă de iazul cel de foc, se vor mântui și ei și vor ședea la masa Lui, dar așa, mai de-o parte. Cu toții, însă, se vor bucura de lumina Lui și de vederea feței Lui. Această "viziune beatifică" este darul tuturor celor din Împărăția Cerului, chiar dacă unii vor avea un grad de slujire, alții altul.

Să se îndure Dumnezeu de noi, măcar un loc în tinda ospățului veșnic să prindem !

Citat:
Cat despre ideea de a-L vedea pe Dumnezeu, din cate stiu eu, asta este cu neputinta. Dumnezeu este o stare, este "absolutul"
Eu cred că Dumnezeu este o persoană. Nu este El persoana aceea care pe primul nostru părinte îl întreabă "Ce-ai făcut ?" Mai târziu, nu spune el așa, ca de la om la om: "Ascultă, Israele!" ? E o persoană. Are voință, are iubire. Și încă ce voință și ce iubire ! Atâta doar, că nu are chip. Normal, e spirit. De văzut Îl vom vedea. Nu Îl vom putea cunoaște nici atunci, dar ne vom bucura de vederea "feței" Lui. Să sperăm !

Last edited by Mihnea Dragomir; 23.02.2010 at 22:31:08.
Reply With Quote