Citat:
În prealabil postat de sergiu
Acum intradevar percepem cu mintea si inima. Dar au fost vremuri cand oamenii chiar au putut sa-l atinga pe Iisus Hristos. Pentru asta au existat Apostolii. A spune acum ca dovada existentei divine trece doar prin inima si e subiectiva inseamna de fapt a nega rolul si existenta Apostolilor. Intradevar a trecut ceva timp, dar candva era un Dumnezeu intrupat numit Iisus care mergea si cerceta lumea si invata ucenicii, si facea minuni foarte palpabile. Deci e foarte ok sa se agite Sophia pentru ca unii intradevar au luat-o pe aratura cu "Dumnezeu e in tine". Atunci cum ramane cu "doar prin mine puteti merge la Tatal meu". Daca e in tine Dumnezeu de ce ti-ar mai trebui Iisus ca sa mergi la Tatal. Si de ce sa mergi la Tatal daca L-ai avea in tine? Ce vreti voi sa spuneti de fapt e ca aveti intradevar un pic de Duh Sfant care este insasi Viata, inclusiv in forma ei materiala.
|
Bun, tu zici PALPABIL. Stiu ca esti un baiat trecut prin scoala si intelegi ca palpabil in termenii investigatiei istorice presupune argumentarea clara si minutiosa folosind IZVOARE ISTORICE, dovezi palpabile, caramizi, documente scrise de istorici NEUTRII. Sper ca nu trebuie sa definim ce inseamna ele. Ele in schimb, cind vine vorba de existenta materiala a Mintuitorului lipsesc cu desavirsire.
Acum nu punem la indoiala existenta lui omeneasca insa nici discutia in termenii folositi de tine nu are un fundament clar al regulilor de joc aici pe pamint, deci ca urmare avem amindoi dreptate la EGALITATE
Eu pe partea mea cind spun ca Hristos se poate simti NUMAI prin inima iar tu ,exclusiv prin CREDINTA, cind zici ca el a fost atins de oameni si a fost palpabil dupa care totul s-a continuat sub forma de religie prin Apostoli.
Daca a fost un asa scandal monstru la Sinedriu cind Hristos s-a declarat Fiul lui Dumnezeu, Mesia, de ce NU a fost consemnat de cei mai mari CONTABILI ai lumii, de evrei? evrei care dupa cum bine stii consemnau TOATE maruntisurile ce se petreceau in comunitatea lor...cine murea cine se nastea, cine avea o indigestie...