View Single Post
Vechi 24.02.2010, 03:39:24
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Trebuie sa ne informam pentru a gresi cat mai putin. In urma cu cativa ani te-as fi contrazis, din lipsa de informatii. Citisem cartile parintelui Cleopa in care-i dezaproba pe stilisti. Parintele Nicodim Mandita de asemenea considera ca schimbarea calendarului e benefica.

Dar dupa ce am aflat cati calugari din Athos si din alte parti au suferit din pricina acestei schimbari, m-au trecut fiorii. De asemenea, faptul ca de Boboteaza se intampla minunea de la Iordan tot pe stil vechi nu poate sa ma lase indiferenta. In acea zi, cand la Iordan are loc o mare minune a Ortodoxiei, eu, care ma ghidez dupa calendarul pe stil nou, spal, calc, gatesc etc, pentru ca pe stil nou nu e sarbatoare!!!

De asemenea, rugaciunea pentru unirea bisericilor, a fost introdusa tot in urma cu o suta de ani. Ectenia celor chemati nu o mai spun toti preotii.

Trebuie sa fim cinstiti si sa observam ca schimbarea calendarului a fost o manevra ecumenista. Intre timp s-au ,,luat masuri'' ca preotii sa poata primi urmatoarele inovatii. Multi au invatat lectia in legatura cu ecumenismul: Altii continua sa vorbeasca, sa scrie carti, adica sa marturiseasca adevarul despre aceste vremuri ca sa priceapa si muritorul de rand incotro sa se indrepte. Caci atunci cand e vorba de credinta, zicatoarea ,,Fa-te frate cu dracul pana treci puntea!" nu se mai aplica.

Cei mai periculosi preoti sunt cei care vor sa mentina Ortodoxia neatinsa de inovatii. Iar acestia mai si dispar...

De aceea, o tristete pune stapanire pe sufletul meu cand ma gandesc cum va arata Ortodoxia noastra peste o suta de ani. Care vor fi sansele nepotilor si ale stranepotilor nostri de a se mantui?
Si eu mai citesc ce scrie orthodoxia si antonio pe forum..
Dar nu stiu ce pozitie sa iau, inca astept.. sunt lucruri care clar ma depasesc. Am cunostinte zero.
Din moment ce hotarasti ca un lucru este adevarat (sau nu) trebuie sa urmeze si o actiune.. dar ce poti face?
Deocamdata esti prima care spui ca orthodoxia are dreptate (cel putin eu nu am observat pe altii).
Ce ai citit de Cleopa?
Si ce ai citit despre calugarii din Athos?

Last edited by anna21; 24.02.2010 at 03:47:03.