Citat:
În prealabil postat de gogulet
Eu am devenit dependent de opera! Nu exista nici o zi in care sa nu ascult cel putin 1 ora si ma duc de cate ori pot la ONB si la Teatrul Liric din Craiova. E un pacat? Cum fac sa scap de aceasta boala?
|
Nu cunosc istoria Operei, dar
simt ca ea s'a nascut in Apus, in locuri in care rusinea si familia au fost profund afectate de mentalitatea rationalista. Nefiind un produs al lumii crestine, ci al celei seculare, al celei dependente de "paine si circ", ea nu a avut puterea sa se curateasca de cele necuviincioase, nici pana in zilele noastre. Operele jucate sunt tot cele vechi, de atunci.
Opera nu este rea in sine, atata timp cat piesa jucata are profunde invataturi morale sau ne este de folos sufletesc, insa, din pacate, cele mai multe piese de opera sunt de natura... ciudata, parca au ceva extrem de trupesc in ele. Sunt insa si unele bune.
Nu ma pricep. Ca un nepriceput insa, asa simt lucrurile.
Am fost si mi'a placut ce am vazut, cu toate ca daca nu voi mai merge niciodata, nu voi simti nici o lipsa.
Nu prea ma simt acasa acolo. Astept insa un moment prielnic spre a ajunge la
Ateneu.
Poti incerca sa faci trecerea de la opera la muzica simfonica, la muzica clasica... sunt atatea minunatii instrumentale.