Citat:
Īn prealabil postat de veveritza
De cand am cunoscut acest parinte pot sa spun ca am invatat ca si alfabetul, ce inseamna credinta ortodoxa;nu ar fi fost exclus sa cad si eu in plasa vreunui sectar si acum sa fiu pe alte cai; pentru asta multumesc zi si noapte bunului Dumnezeu; imi doresc din tot sufletul sa pot sa fiu o crestina adevarata dar imi este tare greu in iuresul acestei lumi; mi-as dori sa ma pot numi si eu ucenica a parintelui, sau "visarionista" asa cum va place voua va sa catalogati oamenii, insa imi este teama la judecata, caci nu am comportamentul unui adevarat ucenic; dar daca las la o parte aceasta teama, da sunt visarionista si cunosc invatatura si pe parintele personal de 14 ani, insa nu am auzit niciodata pe parintele batandu-se cu pumnul in piept ca a avut sau are "viziuni"
|
Ce vrei sa spui prin "mi-as dori sa ma pot numi si eu ucenica a parintelui"?
Ii urmezi invataturile de 14 ani si nu te numesti ucenica lui?
Nu spune dansul ca "cel ce-mi asculta/citeste predicile si le urmeaza, acela imi este ucenic"?
Sau te referi la acele, nici nu stiu cum sa le spun, "profetii", legende, care spun ca ucenicii dansului nu vor fi opriti in vamile vazduhului pentru ca va depune dansul marturie pentru ei.
Sau la faptul ca la judecata de apoi, cand ii fi judecata "turma", el va sta dea dreapta Mantuitorului?