View Single Post
Vechi 24.02.2010, 14:19:01
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit catisma 18

Psalmul 119

Catre tine, Doamna, in ceasul necazului meu am strigat si m-ai auzit. Ma rog dar tie, Doamna, izbaveste sufletul meu de orice rautate, in toate zilele vietii mele. Sagetile ascutite ale ispititorului cad in capul meu si in sufletul meu - vai mie! - se afla in primejdia pacatului, dar tu, Stapana, cu puterea ta zdrobeste capul sarpelui din iad, capul cumplitului meu vrajmas, ca sa nu se bucure de caderea mea.
Bucura-ma-voi si ma voi veseli de Dumnezeu, Mântuitorul meu, iar pe tine, ajutatoarea mea, te voi mari intr-o lauda vesnica.

Psalmul 120

Ridicat-am ochii mintii la cer unde tu, imparateasa cerului, petreci, si in inima mea a venit mare mangaiere, caci tu nu vei dormita, nici vei dormi, pazindu-ma de toate navalirile vrajmasului, intotdeauna supraveghind intrarile si iesirile mele cu milostivire.
Slava tie, preamilsotiva Doamna, care te ingrijesti si cauti mantuirea vesnica a sufletului meu!

Psalmul 121

Veselitu-m-am cu duhul credintei si al nadejdii in tine, prea slavita imparateasa a cerului si a pamantului! Caci cu mijlocirea ta - daca voi trai cu evlavie - voi trece in casa Domnului, in lacasul cel vesnic, in Ierusalimul cel ceresc, marele oras unde slava lui Dumnezeu lumineaza si unde luminatorul Lui este Mielul!
O, Stapana! Te rog cu lacrimi, intareste credinta mea in fagaduielile ceresti, inviaza nadejdea mea spre mila iubitului tau Fiu, Domnului nostru Iisus Hristos. Inflacareaza-mi dragostea, ca sa fac voia ta cea sfanta si bine placuta.
Slava tie, povatuitoarea mea cea buna pe calea adevarului si a mantuirii!

Psalmul 122

Catre tine am ridicat ochii, prea indurata Maica, care impreuna cu iubitul tau Fiu imparatesti in ceruri. Iata, cum sunt ochii slujnicei spre mainile stapanei sale, asa sunt ochii nostri catre tine, Stapana, pana cand vom primi de la tine ajutorul, la buna vreme. Binecuvantata sa fie apararea ta. binecuvantata este fecioria si curatia ta in cer si pe pamant, in mare si in toate adancurile, binecuvantat sa fie sfantul tau suflet si preaslavit sa fie trupul tau!

Psalmul 123

De n-ar fi Doamna noastra, pururea Fecioara Maria, sa mijloceasca pentru noi la Dumnezeu, ne-ar lovi pacatul pentru multele noastre nevoi. Cand s-au ridicat vrajmasii din iad asupra noastra, de vii ne-ar fi inghitit pe noi, dar tu, prea milostiva aparatoare, esti cu noi si ne-ai izbavit de ei.
Ajutorul nostru e in numele Domnului si numele tau, Stapana, e plin de mila!
Slava....

Psalmul 124

Cei ce nadajduiesc in tine, Maica lui Dumnezeu, nu se vor teme de fetele vrajmasilor. Veseliti-va si rugati-va toti cei ce o iubiti pe Nascatoarea de Dumnezeu, caci ea va va ajuta in ziua intristarilor voastre.
Adu-ti aminte de indurarile tale, Doamna, si pazeste pribegia noastra pe pamant, intoarce-ti prea sfanta-ti fata spre noi si doboara-i pe vrajmasii nostri din iad care cauta pierzarea noastra, ca sa traim in pace si in liniste, in toata evlavia si curatia, preaslavindu-te pe tine, Stapana si ajutatoarea noastra.

Psalmul 125

Cand ti-ai intors prealuminata-ti fata de mama spre noi, cei care te cunoastem pe tine si ne rugam tie, inimile si sufletele noastre s-au bucurat de darul lui Dumnezeu si de milele tale! Prea binecuvantata esti tu de Dumnezeu, de catre dumnezeiestile puteri ale lui Iisus Hristos, mai mult decat toate femeile de pe pamant. nu se va imputina lauda ta in gurile noastre, nici credinta si dragostea spre tine, Stapana, in inimile noastre. cei ce te cinstesc cu evlavie vor fi binecuvantati de Dumnezeu si nu se vor lipsi de tot binele.