View Single Post
Vechi 24.02.2010, 17:26:43
mariamargareta mariamargareta is offline
Banned

Data înregistrării: 04.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Am să reproduc textul precedent al lui Vsovi, inserând în el răspunsurile mele la întrebări:

Spui că nu e în consonanță perfectă? Atunci te rog să fi cinstită și sa vedem, să cumpănim, să ne socotim, să cercetăm dacă e corect ce întreb retoric sau serios:

1)A fost Botezată în BOR sfânta Verginica? cea prin care s-a dat darul Cuvântului lui Dumnezeu?
Răspuns: da, Verginica a fost botezată în BOR. Darul la care te referi era o vorbire inconștientă, dar aparent logică, a Verginicăi aflată în stare de catalepsie, vorbire atribuită unui duh. Pucioșii care ascultau vorbirea ei credeau că e vorba de Duhul lui Dumnezeu și de aceea au numit ei scrierile rezultate din aceste ședințe de spiritism “Cuvântul lui Dumnezeu”.
Dar Verginica mai avea un dar: acela de a reproduce în scris unele viziuni fantastice cu mai multe duhuri, pe care ea le-a avut în cursul vieții, dar pe care pucioșii de astăzi se feresc să le dea publicității.

2)A avut ea părinți ortodocși practicanți?
Răspuns: da.

3)A fost ea participantă la ungerile cu mir sfânt, la masluri și alte taine?

4)A postit ea 40 sau 50 de zile, post negru doar cu apă sfințită și cu anaforă, până când de ziua învierii i s-a dat Darul promis încă din pântecele maicii ei? ca să Cuvinteze Domnul prin Trâmbița Sa?
Răspuns: da, a postit, cu precizarea că nu i s-a promis nimic în pântecele maicii sale, iar despre acel “Dar” m-am pronunțat mai înainte.

5)A păzit ea fecioria ei asemenea Maici Preciste ori asemenea Domnului, rămânând fecioară? după cum e voia Tatălui ca să fim.
Răspuns: da, cu precizarea că nu este voia Tatălui să fie toți și toate fecioare, ci numai acelora care le este dat. Altfel n-ar mai fi existat căsătorii legiuite în ultimii 2000 de ani; ori, în caz contrar, toate căsătoriile de până azi au fost nelegiuite. (P.S. La genitiv și dativ, Maicii se scrie cu doi “i”)

6)S-a căsătorit respectând taina căsătoriei cu acel Stoica?
Răspuns: da, însă pucioșii pretind că taina ar fi rămas taină pentru Verginica, și de aceea ei o numesc Sfânta Fecioară. Nu însă și pentru fratele Nicolae Stoica, care a despecetluit taina, din curiozitate probabil.

7)Iar preoții lor au fost ei unși la început de slujitorul Domnului, preasfințitul Irineu Bistrițeanul? ori de sfinții trei Ierarhi?
Răspuns: nu, n-au fost unși de Irineu Bistrițeanul. Cât despre “ungerea” făcută de duhurile celor trei Ierarhi, asta este o legendă pucioasă în care probabil că s-a folosit un untdelemn duhovnicesc (imaterial) de ungere.

8)A fost e înmormântată după rânduiala creștin ortodoxă?

9)Armonia și consonanța e mai mult decât perfectă dar firește că nu după mintea omului rău, necredincios, fățarnic, fariseu și saducheu, ci după mintea cea plină de înțelepciune, de smerenie, de credință, de sfințenie... nu a mea că eu sunt păcătos ci a sfinților...
Răspuns: ? Nu s-a înțeles întrebarea. Dacă te referi la armonia dintre “Cuvântul de la Pucioasa” și învățătura ortodoxă, m-am exprimat deja: nu există o armonie perfectă între ele. Consonanță...nici atât.

10) Disonanța stridentă apare doar în mintea celor nepricepuți, celor învățați să nu vadă și să nu audă de către Pisikaa... și mulți merg după fiare căci le-a dat balaurul puterea lui și scaunul lui de domniei...
Răspuns: ? Nu s-a înțeles întrebarea cu Pisikaa. Dacă te referi la disonanța dintre “Cuvântul de la Pucioasa” și învățătura ortodoxă, m-am exprimat deja: există o disonanță stridentă între ele.

11) Păcatul sexului este interzis în orice mănăstire, și iată în levitic 12 se arată clar că e păcat! căci necesită curățire de PĂCAT! și ce alt păcat poate avea o femeie ce a născut decât păcatul împerecherii sexuale!
Răspuns: Sexul este o manifestare fiziologică, deci nu este păcat. Desfrânarea este păcat. Porunca este : Să nu fii desfrânat!”(Ieș.20,14) și nicidecum “Să nu faci sex!” (???.???,???)

12)Spui că au desfigurat unele Taine? atunci ia citește scriptura să vezi cum au fost spovediți și iertați de Iisus Hristos mulți din păcătoșii care se pocăiau la el... și văzând Domnul credința lor a zis : „fiul iertate îți sunt ție păcatele, i-ați patul tău și umblă” ... deci așa au denaturat cele 7 trâmbițe tainele că bolnavii ce veneau la Trâmbițările lor se tămăduiau?
Răspuns: da, au desfigurat unele Taine. De ex: Taina Preoției nu mai este valabilă decât la Pucioși, pe motiv că preoția lor (și numai a lor) este “preoție nouă, după rânduiala lui Melchisedec” (în timp ce preoția din Biserica Ortodoxă a rămas pe mai departe “preoție veche, după rânduiala apostolică”) (P.S. se scrie ia-ți, nu i-ați)

Deci pentru ce minți acum în privința sfintelor taine? a Tainei Căsătoriei? sau tu ai vrea ca îngerii să mai facă copii? sau dumneata nu pricepi că viața monahală prevede ca să urmezi calea ascultării de mai mare (CLD), a fecioriei și a sărăciei cu marea poruncă a răbdării diavolilor și a iubirii vrăjmașilor rugîndu-ne și pentru casnicii noștrii? Căci ei doar se căsătoresc cu Mirele: Cuvântul lui Dumnezeu.

Nu mint în ce privește Taina Căsătoriei. Reafirm că pucioșii au desființat Taina Căsătoriei, deci, în concepția lor această desființare este acum valabilă pentru toți oamenii de pe toată planeta Pământ, și nu numai pentru monahi.
Pucioșii nu sunt îngeri, ci sunt oameni muritori în trup. Din 1955 încoace mor pe capete.
.