La afirmația mea:
“De altfel, pucioșii neavând preoți valabili, nu au nici o Taină valabilă.”, Vsovi se repede ca surdul cu capul în tobă, ca să răspundă:
“...căci iată că voi aveți în mintea voastră un formular inerțial, robotizat, prin care mințiți fără discernământ în acuzările voastre cu erezia, și oricui îl aplicați, doar băgându-vă voi în priză că mereu vă băgați în seamă și atunci începe banda rulantă plină de erezii și sectarisme născocite cu care îl întinați pe acela, de sus până jos, că vi l-au recomandat unii (nenia ăia îmbrăcați în haină sfântă, fățarnici și răpitori la interior), ca să-l tocați până moare... ori crapă... să-l lapidați.”
Eu am vrut să spun că orice preot trebuie să aibă hirotonie ca să aibă preoția validă. Și am mai vrut să spun că numai o preoție validă face ca Tainele săvârșite de el să fie valide. Iar despre preoții pucioși spui tu (mințind) că ar fi fost hirotoniți de Irineu, dar de fapt ei nu au hirotonie validă de la nimeni. Nimeni (mă refer la episcopi când spun nimeni) nu și-a pus mâinile vreodată peste ei. Pavel îi spune clar lui Timotei despre importanța și seriozitatea Tainei Hirotoniei (Preoției):
“Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților.”(I Tim 4,14)
În logica pucioșilor, care pretind că numai preoția cea nouă, pucioasă, numită de ei “după rânduiala lui Melchisedec” și înființată prin anii 1990-1991 este singura valabilă, rezultă că toate preoțiile anterioare anului 1990 au fost ne-valabile, inclusiv cea a lui Timotei, despre care vorbește Sfântul Pavel (deci, inclusiv a lui Irineu, despre care spui tu că i-ar fi hirotonit pe preoții pucioși - deși nu era valabilă propria lui preoție).
|