View Single Post
Vechi 24.02.2010, 23:11:46
macsim
Guest

Implicit

Eu cred ca nu stii ...
Uite ce cred eu. Cred ca nu e vorba de cunoastere, ci de re-cunoastere. Cand Domnul va veni, va trebui sa-L recunoastem. Daca ai avut o relatie indelungata cu cineva, daca l-ai cunoscut, poti recunoaste persoana aceea. Daca sotul meu ar fi printre alti oameni care-i seamana, as sti care este sotul meu si care sunt cei care doar pretind a fi.

Si mai cred ca NU eu Il voi recunoaste ... ci Duhul Sfant care este in mine Il va recunoaste.

"Fara Hristos si fara Biserica nu poate nimeni primi pe Duhul Sfant".

Ai dreptate. Doar ca trupul lui Hristos, adica Biserica, nu sunt doar unii sau doar altii. Trupul lui Hristos sunt toti cei care L-au cunoscut pe Hristos. Biserica este mireasa lui Hristos. Nu institutia. Ci multimea de oameni care L-au cunoscut.

Eu cred ca Tatal priveste cu tristete cum Il dam adesea jos de pe tron si ne inscaunam noi, cu manecile suflecate, pusi pe judecata. Apoi, Il luam si-l facem ortodox, sau penticostal sau mai stiu eu ... Eu cred ca un Dumnezeu care a creat o minunatie de planeta ca asta, are suficienta imaginatie sa creeze multiple forme de exprimare. Lui Dumnezeu ii place varietatea. E o deductie simpla, daca ne uitam in jur. Altminteri, lumea asta ar fi populata de serii repetate de indivizi identici. Sau poate de nenumarate exemplare ale unui singur individ. Cine suntem noi sa-i spunem Lui cum trebuie sa fie lucrurile?

E in Bucuresti o trupa hip-hop, formata din baieti tineri, fosti dependenti de droguri, care L-au cunoscut pe Dumnezeu si Dumnezeu i-a eliberat si i-a restaurat. Iar ei, Ii multumesc Lui prin cantecele lor, in ritm de hip-hop. Cine are in tara asta autoritatea si cunostinta de a decreta ca acele cantece, cantate din toata inima lor plina de recunostinta, nu sunt primite de Dumnezeu cu bucurie? S-ar putea sa avem multe suprize acolo sus ... dincolo de poarta Raiului.

Si mai cred ca un crestin autentic se cunoaste dupa roade. Iar roadele nu sunt ale lui, sunt ale Duhului. Ca singuri, nu suntem in stare sa rodim. Si sunt oameni cu roada buna in toate bisericile. Si sunt oameni fara roada in toate bisericile. Asta depinde numai de umblare, nu de forma de inchinare. Pot sa-mi fac cruce dar sa nu-mi recunosc Domnul cand vine, pentru ca nu am umblat cu El. Pot sa stiu versete biblice pe de rost, dar daca nu umblu cu Domnul nu-l voi recunoaste.

Last edited by macsim; 24.02.2010 at 23:42:10.
Reply With Quote