Citat:
În prealabil postat de geaninaaa
Sa lucrezi in cluburi ca dansatoare? Sa castigi in plus, daca tu faci ceva bun cu banii aia, de ex ajuti parintii? de ce ar fi pacat? Ca doar si asta e o munca si una carechiar te solicita. Deci...
|
Dansul nu este pacat in sine. Este si el o arta.
Depinde insa cum dansezi !
Cand vad ceva de gen "
Michael Flatley" sau o placuta
Hora din Romania, inima mi se bucura... si e o bucurie curata.
"Si de ce n-am face cele rele, ca sa vina cele bune..." (Romani 3,8)
Nu putem savarsi pacate, spre a face mai apoi fapte bune. Nu pot sparge o banca de bani, spre a imparti mai apoi saracilor. Tot asa este si cu orice alta fapta buna. Cand vreau sa fac ceva, spre slava lui Dumnezeu si spre odihna vreunui om, este nevoie ca toate mijloacele intrebuintate sa fie curate si tot... spre slava lui Dumnezeu.
Un parinte zicea cam asa: "A venit la mine, la Altar, un om cu multi bani. Mi'a dat o suma foarte mare, spre a repara si scapa de anumite griji ale bisericii. Cu toate ca am simtit multa bucurie, putand rezolva cele dorite, am intrebat mai intai de unde are el banii. Mi'a zis acel om ca ii avea din nu stiu ce afaceri... Dandu'mi seama ca acei bani nu sunt munciti, nici curati si nici binecuvantati de efortul omului credincios, nu i'am mai putut lua. Nu puteam sa lucrez in biserica lui Hristos cu ceva necurat, cu niste bani nemunciti, cu o jertfa ne'placut mirositoare. Ma gandeam ce as fi facut cu ei (bun si bine), insa a fost mai intelept asa. Lui Dumnezeu si dreptatii Lui trebuie sa ii slujim numai cu lucruri curate."
Citat:
În prealabil postat de anaana71
mi se pare un pic cam aiuristic, sa nu dansezi la o pretrece sau la o nunta, cu sotul tau sau sa intri intr-o hora. 
|
Stai linistita, anaana71. Poti dansa cat vrei, la nunti si alte intalniri de bucurie. Insa ai grija cum dansezi.
Intre dansul curat si veselitor al romanului si cel lasciv oriental este mare diferenta.
Multi profita de cuvantul "da, poti dansa", si incep sa danseze in toate felurile.
Iar altii, tot multi, identifica dansul (ca arta) cu cele mai perverse forme ale lui.
Nu poti ca la Nunta sa nu dansezi. Este bucurie, insa
aceasta bucurie poate fi deplin curata. Doar sa se vrea !