Citat:
În prealabil postat de mariamargareta
La afirmația mea:
“De altfel, pucioșii neavând preoți valabili, nu au nici o Taină valabilă.”, Vsovi se repede ca surdul cu capul în tobă, ca să răspundă:
“...căci iată că voi aveți în mintea voastră un formular inerțial, robotizat, prin care mințiți fără discernământ în acuzările voastre cu erezia, și oricui îl aplicați, doar băgându-vă voi în priză că mereu vă băgați în seamă și atunci începe banda rulantă plină de erezii și sectarisme născocite cu care îl întinați pe acela, de sus până jos, că vi l-au recomandat unii (nenia ăia îmbrăcați în haină sfântă, fățarnici și răpitori la interior), ca să-l tocați până moare... ori crapă... să-l lapidați.”
Eu am vrut să spun că orice preot trebuie să aibă hirotonie ca să aibă preoția validă. Și am mai vrut să spun că numai o preoție validă face ca Tainele săvârșite de el să fie valide. Iar despre preoții pucioși spui tu (mințind) că ar fi fost hirotoniți de Irineu, dar de fapt ei nu au hirotonie validă de la nimeni. Nimeni (mă refer la episcopi când spun nimeni) nu și-a pus mâinile vreodată peste ei. Pavel îi spune clar lui Timotei despre importanța și seriozitatea Tainei Hirotoniei (Preoției):
“Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților.”(I Tim 4,14)
În logica pucioșilor, care pretind că numai preoția cea nouă, pucioasă, numită de ei “după rânduiala lui Melchisedec” și înființată prin anii 1990-1991 este singura valabilă, rezultă că toate preoțiile anterioare anului 1990 au fost ne-valabile, inclusiv cea a lui Timotei, despre care vorbește Sfântul Pavel (deci, inclusiv a lui Irineu, despre care spui tu că i-ar fi hirotonit pe preoții pucioși - deși nu era valabilă propria lui preoție).
|
Iată ca a sosit Ilie în puterea Lui Dumnezeu ca să îndrepte lucrurile, pe numele lui de scenă: Maria Margareta, care nu intră ca surdul cu capul în tobă ci ca orbul cu nasul în... în... stâlp, firește, ca să facă ea osebire între preoții lui Dumnezeu și ai lui mamona, deci iată până unde vă poate duce pe voi șiretenia lui nenia cel mârșav și ascuns în haină de purpură și stacojiu.
Spui apoi că preasfințitul Irineu nu i-a uns și nu i-a binecuvântat? deci știi tu sigur asta, eu nu știu nici într-un fel nici în altul că n-am întâlnit pe nimeni și n-am discutat decât cu tine citind pasaje din CLD; deși nu era neapărată nevoie ca să-i fi uns Psf. Irineu ca preoți, dar așa i-o fi cerut Cuvântul lui Dumnezeu să ungă și să binecuvinteze și să sfințească; eu habar n-am, dar tu ai mărturisit și e scris și prin Cuvântul lui Dumnezeu despre sfințirea și ungerea împlinită. Că apoi de afară au rostit mai târziu retragerea binecuvântării, fiind trimiși acolo de nenia, prietenul lui pisikaa, asta se petrece mai târziu. Deci dacă ești deacord că a existat momentul preasfințitului Irineu cu acordul maimarelui său deci fiind sub ascultare de maimare și nu de capul lui fără Hristos:
Atunci te întreb ce a uns și ce a sfințit acest arhiereu cu aprobarea maimarelui său și ce înseamnă asta? a uns și a sfințit și a binecuvântat și trăitorii sfintei cetăți a Noului Ierusalim sau doar viitoarele ziduri? a uns și a sfințit și binecuvântat el sfântul Pavel pe unde a trecut mînat de Duhul prin Har doar ziduri sau a uns preoți și diaconi și diaconițe și aceștia au ajuns în timp arhierei și învățători și prooroci și proorocițe?
Deci susți ca știi, eu recunosc că nu știu, deci zici sigură pe tine că știi ce a fost și cum au ajuns ei preoți sau nepreoți zicând că nimeni nu și-a pus mâinile peste ei, dar atunci te întreb oare Melchisedek și-a pus mâinile peste Avraam? Ioan Botezătorul și-a pus mâinile peste Iisus? Cum a primit Iisus ungerea ca mare preot? Cine și-a pus mâinile peste El? Să fi fost el preot de mic atunci când l-a întâmpinat Simeon și Ana la Templu? sau Cine L-a hirotonit pe El ca Marele preot al lui Dumnezeu după rânduiala lui Melchisedek, cea veșnică și iată Tu ești preot în veac și Care botează cu Duhul sfânt și cu foc.
În logica ta, nu a pucioșilor,
rezultă lăcomia asta exclusivistă care ai rostit-o în scris punând-o pe seama lor, după năravul cu care ați fost instruiți de nenia, deci:
Citat:
MM:
În logica pucioșilor, care pretind că numai preoția cea nouă, pucioasă, numită de ei “după rânduiala lui Melchisedec” și înființată prin anii 1990-1991 este singura valabilă, rezultă că toate preoțiile anterioare anului 1990 au fost ne-valabile, inclusiv cea a lui Timotei, despre care vorbește Sfântul Pavel (deci, inclusiv a lui Irineu, despre care spui tu că i-ar fi hirotonit pe preoții pucioși - deși nu era valabilă propria lui preoție).
|
Deci te întreb, poți să-mi arăți citate din CLD sau poți să-mi spui cine ți-a zis din pucioși că numai preoția lor e valabilă? că dumneata spui că nu mai este validă biserica lui Avraam, nu mai este valabilă biserica Ortodoxă ci doar BNI... susținănd tu că pucioșii susțin ori că rezultă așa după cum născociți voi mereu!
Dar cu siguranță, dacă oamenii nu vor primi până la sfârșit pe CLD atunci așa și este, niciuna nu mai este valabilă, căci așa cum jidovii care nu au primit pe Mesia Cel venit în trup acum 2000 de ani, au devenit, neprimindu-L până la sfârșit, antichriști, așa devin cei ce nu-L primesc până la sfârșit pe Cuvântul lui Dumnezeu, satane; și așa vor păți și cei care Îl vor lepăda și nu se vor mai întoarce până la sfârșit.
Dar în toată vremea asta, până vor primi prin pocăință darul, Credința și Credincioșia, până atunci biserica VT dată părinților, a NT dată slujitorilor și fraților și a Apocalipsei dată fiilor, rămân toate valabile în Dumnezeu, în Sfânta Treime împreună cu toți sfinții, căci
„Cerul și pământul vor trece dar Cuvintele Mele nu vor trece până nu se vor împlini toate” deci iată valabilitatea și veșnicia Cuvântului lui Dumnezeu de la începutul gLumii și până la sfârșitul ei, dar și mai mult, din veșnicia de dinainte până în veacul veșnic după judecata de pe urmă...
Deci toate aceste biserici sunt valabile, din loc în loc, din toată gLumea, din Cer și de pe Pământ... cu specificarea că Domnul Iisus Hristos, Cuvântul lui Dumnezeu este Domnul Domnilor și preotul cel Mare al lui Dumnezeu, dar a dat fiecare biserică în mâna câte unui păstor al Său, căci El n-are nevoie să fie el socotit șef ca să umilească pe om, ci a lăsat pe scaune înalte, de păstori, pe alții, care au urmat Lui și care păstoresc turmele Tatălui în Numele Domnului, deci nu vrea cu siguranță Domnul Iisus Hristos ca să-L înscăuneze cineva ca rege pe El peste Israelul cel Nou, peste Ortodoxie, ori peste toată gLumea largă... așa cum dorea Natanel sau Iuda Iscarioteanul, crezând cu ușurătate pentru asta... ca să Îl primească cu entuziasm ca pe un rege gLumesc, asemenea regilor lui Israel care au căzut în neascultare, căci Hristos este Mirele Împărăției Cerurilor, și de aia a dat vreme oamenilor ca să caute să cerceteze, după roade duhurile, după semne vremile, să creadă și așa să-L primească fiindcă Dragostea neprihănită nu este tiranică, fățarnică, ci sfioasă, preacinstită, curată, smerită, răbdând umilințele, ispitele și nu cade niciodată...
Deci dumneata susți că ei l-au întronat sau vor să-l întroneze pe antichrist!
NU!
Ci pucioșii L-au primit pe Cuvântul lui Dumnezeu mărturisind așa ca și creștinii primelor veacuri pe Domnul nostru Iisus Hristos, dar fără a avea cineva intereseul de a-L transforma în marele tiran și marele dictator așa cum mințind dumneata mereu susții că pucioșii ar avea acest interes de supremație absolutizantă și bolnavă la mintea din cap...
Deci tu susți mereu că sunt purtați de duhul minciunii măririi de sine, de iubirea de stăpânire și mă întreb de ce oare? Poate pentru că își pierde nenia privilejurile? își pierde nenia supremația? Păi lasă-l pe nenia și interesele lui mârșave și noi, la rubrica noutăți printre știri căci noi trebuie să credem și așa, iubind pe Iisus să primim să mergem după Cuvântul lui Dumnezeu... dacă nu, atunci să ne rugăm să ne dea Dumnezeu timp suficient să ne pocăim ca mergând pe Cale, să ajungem la Adevăr și Acesta să ne facă slobozi ca ajungând la Viață să avem din belșug... dar clipele sunt puține.
Închei ,cerându-vă iertare dacă v-am jignit prea dureros, cu un citat parafrazat după sf Ap Pavel, sperând că o să crezi și dumneata cîndva, și apoi crezând vei primi după credința ta, mântuirea, și astfel o să ne împăcăm unii pe alții iertând; deci iată iar te iert eu și după aceasta uriașă durere de a te războii dumneata cu stâlpii de telegraf, pe tine și pe voi, două lingviste amărâte, dar cred că v-ați și săturat și plictisit de iertările mele... deșarte, firește; ca să nu zici că v-am urât ori că te-am ispitit cu știință sau fără de știință, cu voie sau fără de voie, deci din interes prozelit ori antiprozelit că mereu cu asta acuzați, NU, ci v-am iubit pentru că mi-ați povestit despre pucioși și despre Trâmbițele Apocaliptice, 7 la număr, fie că le-ați cunoscut fie că ați citit voi înaintea mea din Trâmbițările lor ori din bârfe.
Dar Împărăția Cerurilor umblă nu numai prin Cer ci își așterne picioarele pe Pământ, pe pământul binecuvântat al raiului ascultării, acolo unde mare (apele de sub cer ce se strâng în adunările lor dând naștere mărilor) nu mai există. Și acolo locuiește Dumnezeu cu sfinții și copiii Lui, Dumnezeu împreună cu oamenii.