psalmul 126
Daca Doamna noastra, imparateasa cereasca, n-ar mijloci pentru noi, pacatosii, la Dumnezeu, Dreptul judecator, pacatele noastre lesne ar misca mania cea dreapta a lui Dumnezeu spre razbunare si daca maica Domnului, ca un soare ganditor, n-ar lumina toate marginile pamantului cu semne prea minunate si cu minuni prea slavite, intunericul necredintei usor i-ar cuprinde pe oameni.
O, preaslavita Stapana, credem cu neindoire, ne rugam cu smerenie si ne inchinam tie cu buna nadejde, marturisind in fata cerului si a pamantului ca tu esti lumina cereasca neapusa care luminezi in intunericul desertaciunilor pamantesti, ca tu esti chezasia tuturor pacatosilor care se caiesc spre mantuire, tu esti iubita Maica a lui Dumnezeu, prea binecuvantata din neam in neam.
Domnul este cu tine si prin tine, cu noi!
Psalmul 127
Fericiti sunt toti cei care cu umilinta se roaga tie, Doamna; fericiti sunt cei ce cunosc sfanta ta voie si cei ce doresc sa faca cele placute tie. Acestia se vor hrani din dulceata roadelor tale si vor vedea bunatatile vesnice ale Ierusalimului de sus. Fericiti sunt cei ce te-au nascut pe tine, Stapana, pomenirea lor va ramane cu laude, din veac in veac. fericit este pantecele tau care L-a purtat pe Iisus Hristos dupa trup si sanii tai pe care El i-a supt!
O, tu, ceea ce esti prea fericita si prea binecuvantata intre femei! intoarce-ti fatata de mama asupra noastra si asculta tuturor celor ce te cheama!
Psalmul 128
Multi sunt cei ce se lupta cu mine din tineretile mele, dar tu, Stapana, m-ai scapat de vrajmasii mei din iad. multi s-au luptat cu mine, dar tu, ajutatoarea mea, nu mi-ai dat sufletul meu in stapanirea lor intru vesnica pieire. Tu mi-ai pastrat toate cele launtrice si cele din afara ale mele; ajuta-ma sa fac roade vrednice de pocainta, ca sa ajung cu buna nadejde la sfarsitul meu cel crestinesc si sa ma invrednicesc sa vad Rodul preasfant al pantecelui tau, pe prea milostivul meu Mantuitor si Rascumparator.
Slava...
Psalmul 129
Din adancul inimii mele te-am chemat, Doamna, auzi glasul rugaciunii mele, caci la Domnul este mila si la tine multa izbavire.
Scoate-ma, Stapana, din mainile vrajmasilor mei, rusineaza si nimiceste navalirile si sfaturile lor indreptate impotriva mea. mantuieste-ma in ziua durerii si in ceasul mortii si sa nu lasi sarmanul meu suflet, sa stai langa el, cu mangaierea mantuirii vesnice.